Home » Aangesloten bij…

Aangesloten bij…

Relax More werkt professioneel en is aangesloten bij-, en onderschrijft de professionele uitgangspunten van:

De VMBN (Vereniging van Mindfulnesstrainers Nederland)
Deze, in 2009 opgerichte, beroepsvereniging heeft als uitgangspunt dat mindfulnesstraining een specifiek vakgebied is dat van trainers gerichte opleiding, achtergrond en ervaring vraagt.

Uiteraard lid van de VMBN en geregistreerd in Categorie 1.

De VMBN vindt het belangrijk dat mindfulnesstrainers zijn opgeleid in het geven van de training, en daarnaast zelf ruime ervaring hebben in de mindfulnesspraktijk die ze overbrengen aan anderen. Men verwacht van de trainersleden dat ze de mindfulness belichamen en op die manier, vanuit eigen ervaring, de training overdragen.

IVM (Instituut voor mindfulness)
Instituut waar de opleiding tot mindfulnesstrainer verzorgd wordt. De oprichter van het instituut, Johan Tinge, heeft een belangrijke rol gespeeld in de introductie van mindfulness in Nederland, én bij het tot stand komen van de hierboven genoemde VMBN. In 2021 werd de naam gewijzigd in Gentleminds.

Opgeleid bij Gentleminds, voorheen Instituut voor Mindfulness, de eerste opleiding in Nederland.

Compassietraining.nl
Site van Frits Koster over de compassietraining (MBCL), waar ook de gecertificeerde trainers en supervisoren vermeld staan.

STN (Stichting Taijiquan Nederland)
De STN ziet graag goed opgeleide en bewuste leraren en integere leerlingen. Eigenlijk geheel volgens de mentaliteit en de filosofie van de Tai Chi. Hiervoor heeft de STN een Beroepscode.

SKGV (Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers)
De Stichting Kwaliteitsregister Geestelijk Verzorgers (SKGV) beheert het beroepsregister van geestelijk verzorgers in zorginstellingen. Dit register heeft tot doel het professionele niveau van de beroepsgroep te waarborgen en maatschappelijke erkenning te stimuleren.
Aangeslotenen die een training bij Relax More volgen kunnen hiervoor accreditatiepunten krijgen.

En waar ik niet meer bij ben aangesloten

Tot 1 januari 2023 was ik aangesloten bij de NFG en de RBCZ. Dit bracht echter zoveel verplichtingen met zich mee, dat ik besloten heb deze lidmaatschappen te beëindigen. Dit betekent dat ik mij sindsdien dus ook geen lichaamsgericht traumatherapeut meer mag noemen. Geen probleem. Ik dit artikel schrijf ik meer hierover.

Scroll naar boven