Home » Account-beveiliging en inloggen

Account-beveiliging en inloggen

Waarom je account beveiligen?

Ook de websites van kleine bedrijven zijn interessant voor boeventuig die persoonsgegevens willen stelen. Online criminaliteit neemt snel toe en zelfs sterke wachtwoorden kunnen gekraakt of gehackt worden. Het beschermen van persoonsgegevens is van belang.
Op relaxmore.nl nemen we dat serieus.

Het is niet moeilijk

Een extra beveiliging in de vorm van tweefactorauthenticatie (2FA) of tweestapsverificatie is gewenst, ook op relaxmore.nl. Voor beheerders en trainers is 2FA verplicht. Voor cursisten die toegang hebben tot online materiaal is deze beveiliging mogelijk én raden we het aan. Maar het is niet verplicht.

Hieronder kun je tweestapsverificatie instellen. Het is niet moeilijk, dus probeer het eens. Steeds meer websites en bedrijven verlangen het, dus het moet toch een keer…

Vertrouwd apparaat?

Als je 2FA hebt ingesteld, kun je bij het inloggen en bij het invoeren van de 2FA code aanvinken dat het apparaat waar je mee inlogt een apparaat is waar je vaker mee werkt. Het is een “vertrouwd apparaat”. Als je hier een vinkje zet, hoef je 14 dagen geen nieuwe code in te voeren op dat apparaat. Dus dat scheelt alweer.

Dit betekent ook dat je hier géén vinkje moet zetten als je even de laptop van een collega gebruikt om op relaxmore.nl te kijken wat je oefenwerk van de komende week is…

OK, daar gaan we: 2FA instellen of aanpassen

Voor tweestapsverificatie heb je een app op je mobiele telefoon nodig, bijv. Google Authenticator, Microsoft Authenticator of Authy.

Stap 1: Log eerst in op de website, dan worden de stappen hieronder zichtbaar…

Scroll naar boven