Ik heb heel veel jaren bij een psycholoog gelopen, waar ik veel ‘praattherapieën’ heb gedaan. De mindfulnesstraining gaf al veel meer ruimte, maar de compassietraining leerde me écht vrede te hebben met een aantal zaken in mijn leven, waardoor mijn leven een heel stuk ‘lichter’ is geworden en ik zelfs af en toe kan zeggen dat ik gelukkig ben.

Gerard

Door de mindfulnesstraining heb ik geleerd te kijken naar mijn patronen en hoe ik er op reageer. Mijn angst verminderde hierdoor omdat ik er als het ware er geen ‘schepje meer bovenop’ deed. Wel miste ik contact met mij zelf en een veilig gevoel in mijn eigen lichaam.

Met de compassietraining heb ik hier goede stappen in gezet, heb mijn angsten aanvaard waardoor ik er nog weinig ‘last’ van heb.
Wat ik ook heb geleerd is dat het ontzettend belangrijk is om in allerlei facetten de balans te houden, om liefde geven aan anderen en aan je zelf, aan het energie geven en nemen (werken en rusten).
Omdat ik een dieper contact krijg met mij zelf, weet ik ook wat mijn behoeften zijn en hierdoor kan ik makkelijker de juiste keuzes maken.

Floris

Ik heb echt veel geleerd in het geduld hebben met- en compassie voelen voor mezelf, en heb geleerd mijn negatieve kant met meer mildheid te bekijken.

De training was lang niet zo zwaar of ingewikkeld als je zou denken als je dat leest. De sfeer was erg prettig en bij tijd en wijlen hebben we ook erg gelachen.

Ik heb er vertrouwen in dat ik hiermee verder kan!

Judith

Dit was een training met heel veel inzichten en leermomenten. De combinatie theorie en praktijk (oefenen dus) maakte het ook heel interessant! Ik heb grote vooruitgang geboekt op weg naar een positievere levenshouding en ben dankbaar dat ik deze training heb gevolgd.

Petra

De compassietraining heeft me gevoeliger gemaakt voor mijn gevoelens. Ik ervaar gevoelens intenser, maar verdriet en angst zijn een stuk dragelijker geworden en veel vaker heb ik een glimlach op mijn gezicht.

Liefdevoller zijn naar jezelf en anderen, gedeelde pijn zien en bewust bezig zijn met thema’s als verbinding en vergeving maken dat ik opener ben en ook sterker de verbinding voel met mijzelf én met anderen.

Zoals in de training besproken wordt; iedereen heeft een innerlijke criticus, maar waarom geen innerlijke helper? Daar begint compassie. Bij jezelf.

Marijke

Ik wil graag zeggen heel blij ben met de training. Ik had mezelf geen groter cadeau kunnen geven.

Evelien

De compassietraining is eigenlijk, net zoals de mindfulnesstraining, een bewustwordingsproces wat mij enorm geholpen heeft om patronen in mijn leven te ontdekken. Want ik dacht dat ik heel bewust mijn leven leidde, maar zodra ik mij bewust werd van alles wat ik onbewust deed, ging er een nieuwe wereld voor me open.

De ervaringen waren soms heel confronterend, maar altijd behapbaar. Het leren een compassionele houding aan te nemen in het dagelijks leven, in eerste instantie naar jezelf, maar ook naar anderen, heeft mijn leven intens verrijkt.

Ik raad het iedereen aan die na een mindfulnesstraining verder wil groeien!

Betty

Ik dacht dat ik na de mindfulnesstraining al heel bewust was, maar daar is met deze training nog een flinke verdiepingsslag gemaakt! Ben me veel bewuster van mezelf in relatie tot de ander en het leven geworden. Minder gehaast, kan meer genieten, er ‘moet’ veel minder.

Ook erg fijn is, dat er ook plaats voor humor is in deze training.

Els

Ik merk het verschil ook in de kleine, alledaagse dingen, wanneer ik ineens dat stemmetje in mijn hoofd “mis”, dat me bestraffend toespreekt wanneer er iets mis gaat…

Marion

Compassie begint bij het maken van beweging naar binnen, terug naar jezelf. Het kleine hierin maakt het eenvoudiger te begrijpen en te voelen, maar ook om te doen!
Hou het zacht en mild, prachtig.

Rianne