Home » Learn More » Natuur & Kunst » Compassievolle muziek – Thin Air

Compassievolle muziek – Thin Air

Een mooi initiatief: Festivals for Compassion. Meer dan 25 festivals in Europa brengen een ode aan de compassie en solidariteit die we in deze corona-tijd massaal tonen. Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki speelt in dit project een centrale rol. Rond het thema compassie schreef zij een nieuw solostuk (geschikt voor een breed scala aan instrumenten), dat wordt uitgevoerd in elk festival.

Calliope over haar nieuwe stuk: “Bij het begin van de coronacrisis moesten we snel knopen doorhakken. We besloten de economie stil te leggen om de zwakkeren te beschermen. Een indrukwekkend staaltje van mededogen. Voor Festivals of Compassion heb ik nu een stuk geschreven dat iedere musicus op elk instrument kan spelen, net zoals iedereen op zijn eigen manier uiting kan geven aan zijn innerlijke stem van compassie.”

Met de uitvoeringen, live en gestreamd, willen de festivals tonen “hoe muziek ons over alle grenzen heen verenigt in solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook is getroffen door corona.”

Wat een mooi initiatief en wat een prachtige compositie is Thin Air geworden. Geniet van onderstaande filmpjes waarin je het stuk kunt beluisteren terwijl het uitgevoerd wordt door verschillende musici, ieder op zijn of haar eigen instrument, iedere uitvoering met een net iets andere sfeer.

En als laatste de prachtige versie die Fuse recent speelde bij Podium Witteman, samen met mandolinespeler Avi Avital en Mike Boddé op piano. Calliope Tsoupaki leidt in:

Op internet zijn meer uitvoeringen te zien, dus zoek gerust op Thin Air en geniet verder!

En zo reist dit mooie muziekstuk dus Europa door en geeft het op een eigen manier uitdrukking aan onze verbonden zijn in de tijd van fysieke afstand.

Bij de teksten is gebruik gemaakt van www.componistdesvaderlands.nl
Foto: Stefany Andrade on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven