Home » Connect More bij Relax More – Oefening baart kunst…

Connect More bij Relax More – Oefening baart kunst…

…niet oefenen baart niets.
In verbinding blijven is de sleutel.

Connect More?

Jezelf verbinden. Ten diepste gaat meditatie daarover.
Na je mindfulness– en/of compassietraining ben je automatisch lid van Connect More. Je hebt namelijk niet meer de groepsles die tijdens de training ondersteunend was. En dan komt soms het moment dat de klad erin komt; dat je meditatie-beoefening verwatert. Hetgeen je zomaar het idee zou kunnen geven dat het allemaal voor niets is geweest.
En dat is eenvoudig te voorkomen.

Je krijgt na een training automatisch een uitnodiging om deel te nemen aan het online meditatie-uur. Ook is er de mogelijkheid extra oefen- of stiltedagen te volgen.

Zo blijf je in verbinding en krijg je regelmatig inspiratie om weer verder te kunnen met het in- en toepassen van meditatie in je leven.

Connect More

Activiteiten

1) Online meditatie

Heb je een training gevolgd bij Relax More? Of heb je op een andere manier wat ervaring met mediteren opgedaan?

Dan is er een tot twee keer per maand de gelegenheid om een uur samen online te mediteren. Het is van belang dat we van tijd tot tijd samen onze beoefening kunnen doen, ook als we niet fysiek bij elkaar (kunnen) zijn.

Om te herinneren dat we ons op meerdere manieren verbonden kunnen voelen. En voor de inspiratie natuurlijk. De begeleiding wordt verzorgd door Ronald de Caluwé.

En we nemen de meditatie ook nog op...

Wat gaan we doen?

Dat is altijd een verrassing, vaak ook voor mij… Al naar gelang wat er in het moment ontstaat, mediteren we. Soms zoals in de mindfulnesstraining, vaak iets vrijer rond een thema, zoals vertrouwen, ‘thuis zijn in je lichaam’, compassie of meebewegen; en soms alleen maar samen stil zijn.
Het is iedere keer weer anders.

Soms zal er ruimte zijn voor een vraag of interactie, maar we maken er geen praatsessie van. Er is dus veel open, dat maakt je hopelijk nieuwsgierig. Sowieso heeft het samen mediteren een heilzaam effect, niet alleen voor jezelf. Zoals ik een keer in een poëtische bui uitdrukte:
We brengen samen een rimpeling van positiviteit in het universum teweeg.
En een deelneemster schreef een mooi artikel over het online uurtje.

Praktisch

  • De eerstvolgende online meditatie-uren zijn:
donderdag september 5
19:30 - 20:30 Online meditatie-uur
maandag september 30
19:30 - 20:30 Online meditatie-uur
woensdag oktober 30
19:30 - 20:30 Online meditatie-uur
woensdag november 20
19:30 - 20:30 Online meditatie-uur
woensdag december 11
19:30 - 20:30 Online meditatie-uur
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
  • Voor wie: voor (ex-)deelnemers van de mindfulness– en/of compassietraining of anderen met meditatie-ervaring (neem contact op als je nog niet bij ons bekend bent).
  • Begeleiding: Ronald de Caluwé
  • Kosten: € 5,00. Meer mag, minder kan. (Richtlijnen ontvang je bij de uitnodiging.)
  • Aanmelden: Dat hoeft niet. Als je in de mailinglijst van Connect More zit, krijg je steeds één dag voor een online meditatie een e-mail met een Zoom-link. Neem contact op als je (weer) op de lijst wilt.
    Tip: noteer vast de data van hierboven in je agenda.

Ervaringen van deelnemers

2) Mindfulness stiltedag

De mindfulness oefen- of stiltedag is een vast onderdeel van een mindfulnesstraining; eigenlijk de 9e week van het 8-weeks programma van de live groepstraining. Deze dag wordt (bijna) altijd tussen de bijeenkomsten 6 en 7 gehouden. Ik adviseer deelnemers uiteraard deze dag te volgen tijdens de training.

Uit ervaring (van mijzelf en van de deelnemers) weet ik dat het altijd een mooie dag is, die veel stilte en inzicht brengt en de training extra verdieping geeft. Vandaar dat ik dag óók (als extra) geef voor deelnemers van de online groepstraining.

Stiltedag inhalen?

Wanneer je je stiltedag niet mee hebt kunnen doen tijdens de training, kun je deze, tot een jaar na afloop van je training, kosteloos inhalen. Ik adviseer je om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

Nogmaals een stiltedag?

Wanneer je al een stiltedag gehad hebt, maar dit nog een keer mee wilt maken (wat ik me goed kan voorstellen), dan kan dit, mits er plek is.

Stiltedag praktisch

  • Tijden: 10 uur tot uiterlijk 15.45 uur
  • Kosten voor extra stiltedag: € 50,00 (incl. koffie, thee en biologisch vegetarische lunch), bij normale financiële draagkracht
  • Data:
zaterdag juni 22
vrijdag oktober 11
zaterdag november 30
Geen evenementen gevonden!

3) Meditatie voor de vrede

Iedere oudjaarsdag doen we mee met de Wereldvrede meditatie.
Ook dit jaar doen we mee met de Wereldvrede Meditatie, op 31 december. Check hier voor meer info. Aanmelden kan vanaf oktober.

Veelgestelde vragen

Scroll naar boven