Uiteraard hebben we bij Relax More ook gevolg gegeven aan de oproep om minder contacten te hebben en zo te helpen de verspreiding van het corona-virus dusdanig te vertragen dat ons gezondheidszorgsysteem het kan verwerken.

Praktisch betekent dit het volgende:

We gaan ervan uit dat iedereen hier begrip voor heeft, wensen iedereen gezondheid toe en een voorspoedig herstel wanneer dat nodig is en zien jullie graag weer snel terug.

Alle berichten van hamsteraars ten spijt, realiseer je dat crises altijd het beste in mensen naar boven brengen en dat ons gedrag minstens even besmettelijk is als het corona-virus. Gedrag besmettelijk? Ja. Goede bedoelingen, rekening houden met anderen, behulpzaam zijn voor mensen die tot risicogroepen behoren hebben meer effect dan we kunnen zien, net als een ongewassen hand in deze tijd ook niet-waarneembare maar toch verstrekkende effecten kan hebben.

Iedere goede daad is als een steen in de vijver, met rimpelingen die honderden anderen kunnen inspireren, in heel Nederland, en daarbuiten. Zo kunnen cirkels van naastenhulp en compassie zich uitspreiden. Doe dus wat je kunt en vergeet niet goed voor jezelf te zorgen.

Mentale gevolgen van Corona-maatregelen

Bijgewerkt op 23 maart om 22 uur
Bijgewerkt op 31 maart om 11 uur
Bijgewerkt op 28 april om 00 uur
Bijgewerkt op 13 mei om 23 uur
Gecontroleerd op 8 juni om 23 uur

 

Foto: CDC on Unsplash