Bijgewerkt op 23 maart om 22 uur
Bijgewerkt op 31 maart om 11 uur

Uiteraard hebben we bij Relax More ook gevolg gegeven aan de oproep om minder contacten te hebben en zo te helpen de verspreiding van het corona-virus dusdanig te vertragen dat ons gezondheidszorgsysteem het kan verwerken.

Praktisch betekent dit het volgende:

  • Alle groepslessen en -trainingen liggen tot nader bericht stil, sowieso tot 1 juni.
  • Voor Tai Chi en Qigong deelnemers verzorgen we een aantal online lessen via Facebook live of plaatsen we filmpjes op YouTube. De lessen zullen open zijn, ook niet-leerlingen mogen deelnemen. We communiceren hierover via Facebook, via Appgroepen of via deze site.
  • Op dinsdagochtend om 10 uur zal Lies een les Qigong verzorgen, maandag en vrijdag op dezelfde tijd geeft Ronald een online les.
  • Voor deelnemers van de lopende mindfulnesstraining verzorg ik een aantal Zoom-lessen. De eerste lessen zijn al geweest. Goed om zo met elkaar in verbinding te blijven. Binnenkort ronden we de training via de online lessen af.
  • Alle aangemelde deelnemers voor de mindfulnesstraining die maandagavond 30 maart zou starten én voor de deelnemers van de compassietraining die op 21 maart zou starten hebben een bericht ontvangen.
  • De compassietraining is uitgesteld tot ná de zomer.
  • Er is een online mindfulnesstraining voor groepen in aanbouw, deze gaat in de tweede helft april live.
  • De groeps-mindfulnesstraining kan met een beetje geluk nog wel voor de zomer starten.
  • Alle individuele cliënten hebben een bericht ontvangen waarin wordt aangegeven wat de mogelijkheden in de komende periode zijn.

We gaan ervan uit dat iedereen hier begrip voor heeft, wensen iedereen gezondheid toe en een voorspoedig herstel wanneer dat nodig is en zien jullie graag weer snel terug.

Alle berichten van hamsteraars ten spijt, realiseer je dat crises altijd het beste in mensen naar boven brengen en dat ons gedrag minstens even besmettelijk is als het corona-virus. Gedrag besmettelijk? Ja. Goede bedoelingen, rekening houden met anderen, behulpzaam zijn voor mensen die tot risicogroepen behoren hebben meer effect dan we kunnen zien, net als een ongewassen hand in deze tijd ook niet-waarneembare maar toch verstrekkende effecten kan hebben.

Iedere goede daad is als een steen in de vijver, met rimpelingen die honderden anderen kunnen inspireren, in heel Nederland, en daarbuiten. Zo kunnen cirkels van naastenhulp en compassie zich uitspreiden. Doe dus wat je kunt en vergeet niet goed voor jezelf te zorgen.

Mentale gevolgen van Corona-maatregelen

 

Foto: CDC on Unsplash