Home » Learn More » Mindfulness » De relatie met je leven

De relatie met je leven

Relax More - De relatie met je leven

Wanneer puntje bij paaltje komt, is de uitdaging van mindfulness vooral om je te beseffen dat dit het is. Precies nu, dit is mijn leven. De vraag is hoe mijn relatie met dit leven gaat zijn.

Is het leven iets dat mij automatisch ‘overkomt’? Ben ik een gevangene van mijn omstandigheden of mijn verplichtingen, van mijn lichaam of ziekte, of van mijn geschiedenis?
Word ik boos of afwerend of gedeprimeerd wanneer bepaalde knoppen ingedrukt worden? Of blij en gelukig wanneer andere knoppen ingedrukt worden, en bang wanneer weer iets anders gebeurt?

Wat zijn mijn keuzes? Wat zijn de opties? We gaan deze vragen nader bestuderen wanneer de onderwerpen van onze reacties op stress en ongemak en hoe onze emoties onze gezondheid beïnvloeden in de training voorbij komen.

Wat voor nu het belangrijke punt is, is het inzien van de waarde van het toepassen van de mindfulness-beoefening in het dagelijkse leven.

Kun je je een moment voorstellen dat niet rijker en meer levend voor je zou zijn als je wakkerder en meer aanwezig was terwijl het gebeurde?

Uit: Jon Kabat-Zinn, Full Catastrophe Living: Using the Wisdom of Your Body and Mind to Face Stress, Pain, and Illness

Foto: frank mckenna on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven