Home » Learn More » Relax More » Een frisse site, voor nieuwe plannen!

Een frisse site, voor nieuwe plannen!

Relax More - Een frisse site, voor nieuwe plannen! 2

Plannenmakerij

Misschien dat u er al iets van had meegekregen, bijv. via de sociale media of een artikelje elders, dat we een aantal zaken aan het veranderen zijn. Ik wil daar graag nu iets meer over vertellen.

‘Mentale’ disciplines

De laatste maanden is de wens ontstaan om duidelijker de verwevenheid van onze disciplines voor het voetlicht te brengen. Veel mensen zijn (terecht) blij met een mindfulnesstraining, maar zijn zich niet bewust van het feit dat dat eigenlijk nog maar een begin is van wat mogelijk is op het gebied van welbevinden en levenskunst.

Het leiden van een leven in aandacht, een leven waarin stress en andere ongemakken of chronische problemen hanteerbaar zijn en waarin we tevreden kunnen zijn over onze kwaliteit van leven, vraagt dagelijks aandacht en oefening. Daar zijn veel verschillende vormen voor. Mindfulness en compassie zijn er daar twee van. Twee hele mooie en krachtige, waarvan ik werkelijk dankbaar ben dat ze op mijn pad zijn gekomen en dat ik ze uit mag dragen in de trainingen die ik verzorg.

‘Fysieke’ disciplines

Tai Chi en Qigong zijn twee andere disciplines die naadloos aansluiten bij de mindfulness- en compassiebeoefening, zeer behulpzaam kunnen zijn bij lichamelijke klachten en om de beoefening van het meditatiekussen naar het dagelijks leven te brengen.

Een op een…

En dan kan het nog zijn dat er onderwerpen zijn waarvoor een meer persoonlijke benadering gepaster is, bijv. wanneer oude pijn ons leven telkens weer vergalt. Ik schreef al eens een artikel over langere termijn effecten van indringende gebeurtenissen en trauma’s en de opleiding tot lichaamsgericht trauma-therapeut die ik momenteel volg.

Samensmelting

Natuurlijk zijn er goede redenen om alle disciplines hun eigen plek onder een grote, overkoepelende website te geven, zoals we destijds gedaan hebben. Toch blijkt uit reacties van bezoekers en deelnemers nog regelmatig dat men niet weet dat we ook nog andere dingen doen dan mindfulnesstrainingen verzorgen of Tai Chi lessen geven.

Vandaar dat we nu veel activiteiten, die tot voor kort ieder een eigen website hadden, ondergebracht hebben onder één grote noemer. Dat betekent een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website (waar u NU ‘op’ bent…)!
En er is meer.

Na 8 weken stopt het niet

Zoals ik hierboven al beschreef, is een mindfulnesstraining een hele mooie beginstap in het leiden van een leven in aandacht, en zijn er daarna tal van mogelijkheden om verder te gaan met oefenen.

We horen geregeld terug dat de mindfulnesstraining veel langer beklijft dan andere interventies die men geprobeerd heeft, zoals allerhande ‘praat-therapieën’ of zelfhulpcursussen.

Als je echter niet regelmatig gevoed wordt, tips of trucs aangeboden krijgt of inspiratie en stimulatie vindt om te blijven oefenen, dan versloft ook de mindfulnessboefening op een gegeven moment. Dat is eigenlijk niet heel erg vreemd…

Langere en betere ondersteuning

Tijdens onze mindfulness– en compassietrainingen mailen we steevast een aantal reminders via de e-mail rond. Deze worden door de deelnemers gewaardeerd en vormen een extra prikkel om de training goed door te laten dringen. Een aantal weken ná de training stoppen deze inspiratie-e-mails.

We gaan vanaf nu langere tijd artikelen en informatie, tips, oefeningen en inspiratie aanbieden aan ex-deelnemers van de mindfulness- en compassietraining, zodat de beoefening ná de training beter ondersteund wordt. Iets dat we landelijk nog niet zijn tegengekomen in de vorm die wij gaan toepassen, dus best uniek eigenlijk… 😉

Nieuw mail-systeem

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het in gebruik nemen van ons nieuwe mailsysteem. Door de meer geautomatiseerde werkwijze gaat dit ons op den duur veel werk uit handen nemen én zorgen dat de we onze inspiratie-wens waar kunnen maken, zónder voor de ontvangers vervelend te worden (ja, dat kán!).

Nieuwe naam en website

De nieuwe naam waaronder we dit alles ondergebracht hebben en waarmee we gaan werken, heeft u inmiddels gezien: RELAX MORE. Mooi hè?

Relax-More-logo-1000

Wij zijn er in ieder geval blij mee! U ziet dat de mindfulness– en compassie-pagina’s en de Tai Chi en Qigong pagina’s al te vinden zijn op relaxmore.nl (en dus inmiddels van de oude plek op leef.inaandacht.nl en beweeg.inaandacht.nl zijn verdwenen).

De komende tijd zullen we de andere sites (Opgroeien in Aandacht, Eet in Aandacht en de Aandachtswinkel) onder Relax More gaan onderbrengen en de bijna 1400 artikeljes (best veel…) gaan updaten en herplaatsen (of niet). We houden we u op de hoogte!

Nog vragen? Contacteer ons gerust!

Foto: Jo Szczepanska on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
1
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven