Home » Learn More » Mindfulness » Engelse politici lobbyen voor meer mindfulness

Engelse politici lobbyen voor meer mindfulness

Relax More - Engelse politici lobbyen voor meer mindfulness

Meer dan honderd Engelse parlementariërs hebben een mindfulnesstraining gedaan. En nu komen ze in actie. Een werkgroep van parlementariërs waarin alle partijen vertegenwoordigd zijn, heeft een manifest gepubliceerd: Mindful Nation UK.

Meer minfdulness in verschillende sectoren

Gepleit wordt voor meer mindfulness in vier sectoren in de samenleving: onderwijs, gezondheidszorg, op het werk en in gevangenissen. Voor iedere sector worden concrete aanbevelingen gedaan, vaak met de bedragen erbij (link naar pagina waar u ook het rapport kunt downloaden).

Wie had dat gedacht: politici die lobbyen voor meer mindfulness. Maar wat een mooi bericht (het is op het moment van dit schrijven al geen nieuws meer, maar dat geeft wat mij betreft niet).

Een mooi citaat uit het rapport:

Prime Minister David Cameron, following the example of other leaders around the world, introduced the measurement of wellbeing as a key indicator of the state of the nation. Mindfulness should and will be at the heart of improving wellbeing.

Hoe zit het in Nederland eigenlijk?

Ik hou het niet heel goed bij, dus corrigeer gerust en/of vul aan via de reageermogelijkheid onder dit bericht, maar ik ontdek net dat we hier een Parlementaire onderzoekscommissie breed welvaartsbegrip hebben.

Deze bestaat sinds enkele maanden, dus daar zou maar zo eens een verband kunnen zijn met de ontwikkelingen in Engeland. Een interessante vraag: wat is er nog meer van belang voor onze welvaart behalve het bbp, waarvan niemand precies weet wat het nu eigenlijk meet en waarover in De Correspondent een tijd geleden een mooi artikel stond.

Maar toch, als ik de nadere achtergrond doorlees en de onderzoeksvragen bestudeer, zie ik daar weinig concrete aanwijzingen dat mindfulness, of zelfs iets in die richting, onderdeel van de aanbevelingen zal worden. Maar je weet natuurlijk nooit!

Voor de zomer van dit jaar moet het rapport klaar zijn.
Het zal mij benieuwen, maar voorlopig denk ik dat de Engelsen the lead hebben.

Foto: Marcin Nowak on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven