Home » Learn More » Inspiratie » Het hart van alles

Het hart van alles

Relax More - Het hart van alles

Het hart van het universum heeft niet een specifieke locatie, het is niet ergens daarbuiten. Het is verborgen in alles wat is.

Een uitspraak van Eckhart Tolle die ik recent tegenkwam. Een uitspraak die me herinnerde aan een ander gezegde dat ik eens ergens las of hoorde en dat toen echt binnenkwam, dat een grote indruk maakte:

Als het universum werkelijk oneindig groot is, betekent dat dat ieder punt het middelpunt is.

Soms heb je dat, een uitspraak op het juiste tijdstip, die net een kwartje laat vallen of een inzichtje geeft. Ik schreef al eerder een bericht waarin de ruimte en het universum een rol speelden. Misschien toeval dat deze uitspraken op mijn pad komen. Maakt niet uit. Ik vond het een fascinerend thema.

Wat belangrijker is: de stelling klopt wiskundig dus gewoon. Het hart van het universum bevindt zich in ons allen, als het werkelijk oneindig groot is. U bent het middelpunt, nou ja, het middelpunt in ons is het middelpunt.

De oude Chinezen wisten het al; ze hadden gelijk en spraken niet alleen in poëtische metaforen: wij zijn onlosmakelijk verbonden met de rest van het universum, feitelijk van hart tot hart.
Het betekent ook dat u altijd in het middelpunt bent, en dat ieder gevoel of idee van ‘eruit vallen’ niet kan. U valt hooguit in een ander middelpunt.

Misschien goed om even de tijd te nemen om stil te zijn en dit tot u door te laten dringen. Zonder direct in analyse-modus te schieten. Even stil zijn en opmerken wat er is, daar, in dat centrum van het universum.
Oefenen helpt om verbinding te voelen.

Foto: Rosie Kerr on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven