Home » Learn More » Verhalen » Ik word wel eens moe van mijn collega’s

Ik word wel eens moe van mijn collega’s

Relax More - Ik word wel eens moe van mijn collega's

Tja, dat moet er maar eens uit. De aanleiding voor deze figuurlijke moeheid zit in in twee initiatieven die de afgelopen maanden zijn ontsproten aan de breinen van twee mindfulnesstrainers, elders in het land.

Lekker individueel

De één wil een site opzetten waar ik mij als mindfulnesstrainer kan aanmelden zodat mensen die een mindfulnesstrainer zoeken, mij kunnen vinden. En de ander wil een site opzetten waar ik mij als mindfulnesstrainer kan aanmelden zodat mensen die een mindfulnesstrainer zoeken, mij kunnen vinden. Ja, u hoeft het niet nog een keer te lezen, het staat er echt. Twee mindfulnesstrainers willen, los van elkaar, een site opzetten waar ik mij als mindfulnesstrainer kan aanmelden zodat mensen die een mindfulnesstrainer zoeken, mij kunnen vinden.

En dat terwijl er al enkele sites zijn waar ik mij als mindfulnesstrainer kan aanmelden zodat mensen die een mindfulnesstrainer zoeken, mij kunnen vinden. Maar goed, er zijn ook meer dan twee tandpastamerken en meer dan twee automerken (waarom eigenlijk?). Als die trainers dat willen, laat ze dan.

Inderdaad, ik laat ze. Maar ik word dus moe van die e-mails die je dan van ze krijgt. Alsof collega’s wél het recht hebben je mailbox te vullen met hun goedwillende aankondigingen en zogenaamde uitnodigingen.

Opdringerig?

Iemand van, laten we zeggen, “Mindfulness voor door de week”, had in haar e-mail van een tijd geleden een domme zin geplaatst, dat de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers het goed vond dat zij de trainers mailde met haar initiatief. Natuurlijk, dacht ik bij mezelf, want de beroepsvereniging heeft daar helemaal niets over te zeggen, en nu wil jij doen voorkomen alsof de beroepsvereniging jouw initiatief steunt. Dan haak ik al af.

De beroepsvereniging reageert adequaat door een keurige mail aan de trainers, dat zij het initiatief niet expliciet steunen, maar er gewoon neutraal in staan, omdat zij mensen niet kunnen en willen verbieden per e-mail contact te zoeken met mindfulnesstrainers. Prima.

Van de week brak m’n klomp toch wel, toen deze zelfde persoon van “Mindfulness voor door de week” opnieuw een mail stuurt met uitleg over haar formulering en de reactie van de beroepsvereniging. En natuurlijk ondertussen nog wel even de linkjes en de uitnodiging om van haar site lid te worden.

Vriendelijk bedankt

Nou, ik bedank dus. Gaat verder zo de prullenbak in. Maar wat me nou eigenlijk nog het meest irriteert, is de toon van al die mails. De moeite om maar mindful, zorgvuldig en compassievol over te komen, druipt eraf. Het is over de top. Geveinsd respectvol.
Wat mij betreft: tenenkrommend en weerstandopwekkend.

Maar goed, blijkbaar is niet iedereen het met mij eens, want de eerste trainers staan al op betreffende site. Persoonlijk zou ik de andere weg kiezen, als ik de oprichter van zo’n website zou zijn. Ik zou zorgen dat ik een picobello website had, die juiste en adequate informatie geeft over mindfulness, waarna trainers vanzelf zouden vragen om erop vermeld te mogen worden. Ik denk ook een veel beter concept. Het gaat uit van eigen kracht, en niet van het leuren met je handelswaar en meer reclame-mails toevoegen aan de toch al oneindige bult die er is.

Nóg een graadje erger, in mijn (gebrekkige, ik geef het toe!) optiek tenminste, is een andere site waar een mindfulnesstrainer zich (uiteraard tegen betaling) kan registreren. Hier kan een potentiële deelnemer zijn of haar gegevens invoeren en zoekt de beheerder vervolgens de meest passende trainer uit voor deze cliënt. Bespottelijk en de betutteling ten top.
En ook hier put de initiatiefnemer zich uit om maar in zo zalvend mogelijke bewoordingen zijn handelswaar aan de man te brengen.
Maar ook hier zal ik wel een point missen, alhoewel ik van meer collega’s vernam dat zij zich wat irriteerden aan de wijze van communiceren van deze man, die “zaken wil doen volgens de leer van de Boeddha”.

Zo, dan bent u weer even op de hoogte van wat perikelen in mindfulnesstrainersland. U ziet het, mindfulnesstrainers zijn net echte mensen. Ik ga weer over tot de orde van de dag en me inspannen om de drie lopende groepen een goeie training te bezorgen.

Foto: Florian Klauer on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
2
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven