Individuele mindfulnesstraining

Van oorsprong is de MBSR-/Mindfulnesstraining een groepstraining. Onze voorkeur gaat ook uit naar het verzorgen van mindfulness groepstrainingen.

Toch kunnen er goede redenen zijn dat iemand niet in een groep wil of kan. Denk bijv. aan:

Relax More - Mindfulness / MBSR - Trainen in aandacht
 • Specifieke gezondheidsproblemen, die het functioneren in een groep belemmeren,
 • Een levensgeschiedenis waar schaamte en schuld een grote rol hebben gespeeld,
 • Iemand die beslist anonimiteit wenst.

Uit recent onderzoek is gebleken dat individuele mindfulness ook goede resultaten geeft. De voordelen voor de individuele deelnemers zijn:

 • Er is maatwerk mogelijk in tempo en in yoga-oefeningen,
 • We kunnen meer de tijd nemen om met het thema compassie te werken,
 • U kunt in principe snel starten en hoeft niet te wachten tot een groep start,
 • We plannen in overleg en u hoeft bij ziekte geen sessie te missen,
 • U bent en blijft anoniem.

U kunt bij Relax More persoonlijke individuele mindfulness volgen. Dit kan live of via beeldbellen (Zoom) en wordt ondersteund met online trainingsmateriaal. Wanneer u denkt niet in een groep te kunnen starten, neem dan contact op. Trainer Ronald de Caluwé belt u terug en samen worden de voor- en nadelen van een individuele training besproken en een keus gemaakt.

Programma

In de individuele mindfulness- / aandachttraining wordt onder andere aandacht besteed aan:

 • Begeleide aandachtmeditatie,
 • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden,
 • Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven,
 • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

De oefeningen worden altijd gedaan met respect voor uw grenzen. Aandachttraining is echter geen therapie en geen praatsessie. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.

Opbouw

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ca. 60 minuten.
Gedurende de hele training (en daarna) oefent u thuis elke dag met behulp van MP3’s en een werkboek.

Kosten en vergoeding

De kosten voor particulieren zijn € 725,= (incl. BTW). Betaling geschiedt vooraf door middel van overmaking. Voor minima is een aanpassing van de prijs mogelijk en u kunt in 2 termijnen betalen. Mensen met een PGB kunnen ervoor kiezen dit voor de training te gebruiken.

Soms is vergoeding achteraf van (een deel van) de kosten door de zorgverzekering mogelijk. Relax More is aangesloten bij de NFG, de RBNG en de TBNG en heeft een AGB-code. Kijk even op deze pagina en informeer bij uw zorgverzekeraar. Op deze pagina enkele tips.
Wanneer uw zorgverzekeraar niet vergoedt, kunt u een coulance-aanvraag indienen. Print dit formulier, vul uw gegevens in, onderteken, voeg een folder van Relax More bij, alsmede een kopie van de factuur.

Voor bedrijven – of wanneer de werkgever of een instantie de training betaalt – is de prijs € 1225,= (incl. BTW).

Inbegrepen

In de prijs inbegrepen zijn het werkboek, oefen-MP3’s, thee voorafgaand aan iedere bijeenkomst, en een telefonisch kennismakingsgesprek. Aan een persoonlijke kennismaking kunnen extra kosten verbonden zijn.
In de trainingsprijs is 10% solidariteit opgenomen. Dit betekent dat 10% van het bedrag wordt gebruikt om minder draagkrachtigen aan een training te kunnen laten deelnemen.

Praktisch

Als u een individuele training overweegt, kunt u in een vrijblijvend voorgesprek meer informatie over de training krijgen, vragen stellen en kennismaken met de trainer. Samen kijken we of de training geschikt voor u is. Neemt u gerust contact op.
De bijeenkomsten worden in overleg gepland.

Locatie

De live-sessies zijn in Apeldoorn. Zie de contactpagina voor de adresgegevens, of de route-pagina voor de locatie.
De training kan ook bij u thuis of op een andere locatie verzorgd worden, er worden dan extra reiskosten berekend van € 0,29 per km.

Nadere informatie wordt u gegeven tijdens het (telefonische) intakegesprek, dat plaatsvindt nadat u contact hebt opgenomen.

Scroll to Top