Home » Learn More » Tai Chi en Qigong » Introductie-workshop Guo Lin Qi Gong

Introductie-workshop Guo Lin Qi Gong

Relax More - Introductie-workshop Guo Lin Qi Gong

Werken aan je gezondheid

Op zaterdag 9 maart (2019) is was er een introductiemiddag Guo Lin Qi Gong in onze zaal in Apeldoorn, bestemd voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken en voor mensen die leven met een chronische ziekte. Tevens zal er voorlichting zijn voor scholing in deze mooie Qi Gong vorm.

Guo Lin Qi Gong

Guo Lin Qi Gong (GLQG) is een bewegingstherapie die in China ontwikkeld is voor kankerpatiënten en chronisch zieken. Het is bedoeld als aanvullend herstelprogramma voor patiënten, naast hun reguliere behandeling. Zo leert men direct zelf bij te dragen aan een betere gezondheid. Het programma bestaat uit eenvoudige loopoefeningen in combinatie met een speciale ademhalingstechniek.

GLQG is ook zeer geschikt om de gezondheid op peil te houden, bijvoorbeeld voor ouderen die tot risicogroepen behoren.
In vrijwel elke stad in China zijn er tegenwoordig kankerherstel-organisaties die gebruik maken van de kracht van Guo Lin Qi Gong.

In plaats van passief af te wachten wat de ziekte met hen gaat doen en de behandeling alléén aan artsen over te laten, zijn mensen elke dag actief bezig met wandelen (bewegen en aandachtig ademhalen).
Samen, in de vrije natuur.

Guo Lin Qi Gong bestaat vooral uit loopoefeningen met ademhalingstechnieken. Het is echter goed mogelijk de oefeningen liggend of zittend te doen, met de juiste ademhalingstechnieken.

Opleiding

Door het opleiden van leraren willen we in Nederland het netwerk van gecertificeerde docenten uitbreiden, zodat chronisch zieken in hun eigen omgeving Guo Lin Qi Gong kunnen beoefenen. Daarnaast presenteren we onze stichting op plaatsen waar chronisch zieken samen komen en onderhouden we contacten met regionale zorg- en sportinstellingen.

Er zijn wereldwijd diverse onderzoeken gedaan naar de versterkende werking van Qi Gong. Ook de praktijk heeft bewezen dat deze Qi Gong een groot zelfgenezend effect heeft als begeleidende therapie bij chronische ziektes waaronder kanker, hart- en vaatziekten, MS, reuma enz.

Effecten bij kanker

Sun Quizhi en Zhao Li leidden in het Kuangan Men ziekenhuis in Beijing een onderzoek: A Clinical Observation of QiGong as a Therapeutic Aid for Advanced Cancer Patiënts. Dit artikel is in 1988 aangeboden aan het Eerste Wereldcongres voor Academische Uitwisseling van Medische Qi Gong in Beijing.

In de behandeling van vrijwel elk type en elk stadium van kanker werden gunstige resultaten behaald met een combinatie van Guo Lin Qi Gong en allopathische (reguliere) medicijnen, operatief ingrijpen, chemotherapie, bestraling, acupunctuur en kruiden.

Men constateerde verbetering van de psychische toestand: actief bijdragen aan je gezondheid vermindert angst en brengt de zenuwen tot rust. Versterking van het immuunsysteem en bloedopbouw: hierdoor kunnen therapieën beter verdragen worden. De bijwerkingen van chemokuren en bestraling verminderden.

Wanneer men echter Guo Lin Qi Gong uit de behandeling weglaat, duurt de behandeling vaak langer en wordt de kans op herstel kleiner. Onderzoeken zoals deze zijn regelmatig herhaald, met vergelijkbare positieve resultaten.

Het leveren van een eigen bijdrage versterkt de kansen op genezing.

Voor iedereen geschikt

Guo Lin Qi Gong is zo ontwikkeld, dat deze ook geschikt is voor verzwakte mensen en/of chronisch zieken, waarvoor andere vormen van Qi Gong fysiek te zwaar zouden kunnen zijn.

Een belangrijk aspect is de bijzondere manier van ademhalen, de zogenaamde Xi-Xi-Hu windademhaling. Hierdoor verbetert het zuurstofgehalte in het bloed sterk. Het lichaam wordt sterker. Door de beoefening van GLQG kunnen de hormoon-huishouding en de stofwisseling verbeteren. In de Traditionele Chinese Geneeskunde noemt men dat het herstel van de balans tussen Yin en Yang. Zo werken we samen aan optimale gezondheid, ieder op zijn eigen niveau.

Naschrift

Inmiddels is deze workshop geweest. Het was een mooie en leerzame middag, met 12 deelnemers.
Dit krijgt nog wel een vervolg in onze Qigong lessen!
😉

 

Deze workshop werd verzorgd door Marianne Huijbregts en Lida Twigt, docenten van de opleiding voor docent Guo Lin Qi Gong van de Sichting Guo Lin Qi Gong Nederland, samen met Sofie van Hardeveld, GLQG beoefenaar en leraar.

[fusion_accordion type=”” boxed_mode=”” border_size=”1″ border_color=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”” icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Over de Stichting GLQG Nederland” open=”no”]

De Stichting Guo Lin Qi Gong Nederland is een non-profit organisatie en onderhoudt nauwe contacten met de Guilin Cancer Recovery Association. Tijdens hun reizen en opleidingen aan de Guangxi universiteit van Guilin zijn de initiatiefnemers van de Stichting in Nederland geraakt door de bijzondere kracht en energie van de mensen die deze vorm van Gi Gong beoefenen.

Het is hun overtuiging dat Guo Lin Qi Gong niet alleen in China maar ook in Nederland chronisch zieken kan ondersteunen bij hun zelfgenezend proces.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion]

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven