Home » Mindfulness voor kinderen en jongeren » Trainingsinfo en kosten

Trainingsinfo en kosten

Programma

Relax More - Trainingsinfo en kosten 7

De mindfulnesstraining ‘Aandacht werkt!’ bestaat uit stilte-oefeningen, (concentratie)spelletjes, zintuiglijke oefeningen, verhalen, yoga en gesprekjes, waarbij steeds de ervaring die er nu is centraal staat.

Aan de hand van het lesprogramma leren kinderen en jongeren zichzelf stap voor stap een beetje beter kennen. Ze leren onderscheid te maken tussen het denkhoofd en het lichaam. Hoe gevoelens eigenlijk aanvoelen en hoe gedachten komen en gaan.

De training helpt kinderen en jongeren om te gaan met thema’s als piekeren, geluk, stoppen met doorgaan, geduld en vertrouwen. Ook leren ze hoe ze altijd terug kunnen gaan naar hun ademhaling en wat de adem je eigenlijk allemaal kan vertellen. Een groot deel van de training bestaat uit het ontwikkelen van vriendelijke aandacht; aardig zijn voor jezelf én anderen.

Tijdens de training leren kinderen en jongeren al jong vaardigheden die ze hun hele leven kunnen gebruiken. Ze maken kennis met en oefenen in:

  • luisteren naar de seintjes van hun lijf;
  • omgaan met ‘stormen’ of ‘regenbuien’ in hun binnenwereld;
  • zich beter concentreren;
  • hun gevoelens opmerken en toelaten (in plaats van wegdrukken);
  • benoemen en begrijpen van hun gedachten;
  • aanwezig zijn in het moment;
  • zelfvertrouwen hebben;
  • hun geheugen verbeteren;
  • aardiger zijn voor zichzelf en anderen;
  • zichzelf tot rust brengen.

Opbouw

Relax More - Trainingsinfo en kosten 1

De mindfulnesstraining wordt gegeven in kleine groepjes (ingedeeld naar leeftijd/ontwikkelingsniveau). Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar bestaat de training uit 8 lessen van een uur. Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar volgen 10 lessen van een uur.

De training kan ook individueel gevolgd worden. Het aantal lessen blijft hetzelfde. De lesduur zal wat korter zijn (ongeveer 45-50 minuten).

Kosten schooljaar 2021-2022

Genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Wij brengen bij aanmelding eenmalig € 15 inschrijfgeld in rekening.

Training

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar bedragen de kosten € 240 (per kind). De kosten voor een individuele training bedragen € 395.
Dit is inclusief een telefonisch intakegesprek, het boek ‘Stilzitten als een kikker’ + CD, werkmateriaal, tips voor thuis, wekelijkse oudermail, e-mailcontact tijdens de training, tussentijds telefonisch contact na les 4 en de mogelijkheid tot een telefonisch evaluatiegesprek na afloop.

Voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar bedragen de kosten € 300 (per jongere). Een individuele training voor jongeren kost € 495.
Dit is inclusief een telefonisch intakegesprek, het boek ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ + CD, de Stilzitten App, werkmateriaal, wekelijkse mindfulnessmail voor ouder(s) en jongere (tot en met 14 jaar), e-mailcontact tijdens de training, tussentijds telefonisch contact na les 5 en de mogelijkheid tot een telefonisch evaluatiegesprek na afloop.

Data en inschrijven

Proefles

Proeflessen voor groepstrainingen zijn kosteloos en vrijblijvend (wel graag inschrijven van tevoren). Een proefles voor een individuele training is mogelijk in overleg.

Opfrisles

De kosten voor een opfrisles van een uur in groepsverband bedragen € 25 per les. Een individuele opfrisles is mogelijk in overleg.

Extra (orthopedagogische) begeleiding tijdens en/of na de training

De kosten voor extra (orthopedagogische) begeleiding tijdens en/of na de training bedragen € 80 per uur.

Scroll naar boven