Kinderpagina

Hoi! Leuk dat je meer wilt weten over wat mindfulness (majnt-foel-nus) is. Ook kun je hier lezen wat we doen tijdens de training en wat andere kinderen ervan vinden.

Relax More - Trainingsinfo en kosten 1

Misschien ken je het wel, een heel druk hoofd of een heel druk lijf. Je verdrietig of boos voelen, ruzie maken terwijl je dat misschien niet eens wilt. Niet kunnen slapen als je in bed ligt, je veel zorgen maken. Onrustig of zenuwachtig zijn. Steeds maar blijven nadenken over iets. Pijn in je buik of hoofd.

Soms zijn er heel veel dingen tegelijk en is alles even teveel. Daa
r hebben we allemaal wel eens last van.

Het kan handig en fijn zijn om te weten wat je kunt doen op deze momenten. Om dit te leren kun je oefenen met aandacht. Dit kan tijdens de mindfulnesstraining. Ze noemen het ook wel aandachtstraining. Oefenen met aandacht is eigenlijk hetzelfde als helemaal wakker zijn en merken wat er te merken valt. Je ziet, hoort en voelt alles wat er is. Het heeft ook te maken met aandacht hebben voor jezelf.

Als we gaan oefenen met aandacht dan leer je jezelf een beetje beter kennen. Je leert je lijf, je gevoelens en je gedachten zien en kennen. Die horen allemaal bij je. Je leert niet alles stom of gek te vinden, maar het te accepteren zoals het is. Want jij bent wie je bent en dat is precies goed!

Relax More - Trainingsinfo en kosten 8

Tijdens de mindfulnesstraining doen we leuke oefeningen en spelletjes. We lezen verhalen, praten met elkaar, maken tekeningen en doen een soort gymnastiek, wat we ook wel yoga noemen. Alles past bij hoe oud je bent.

Wat veel kinderen fijn vinden is dat ze de aandachtsoefeningen niet goed of fout kunnen doen. Het is geen wedstrijd, het is niet voor een cijfer. Het is vriendelijke aandacht voor jezelf!

Kom je meedoen?

Relax More - Trainingsinfo en kosten 4

Kijk, dit is wat andere kinderen zeggen over de training:

Ik word rustig als ik mijn handen op mijn buik doe

Het is een beetje gek, maar wel leuk

Als ik mijn ogen dicht doe, hoor ik de geluiden beter

Soms stormt het van binnen, maar vandaag is er zon

Ik vind het fijn om naar mijn veilige plek te gaan (oefening ‘De veilige plek), ik word blij en rustig als ik daar ben

Soms ben ik even helemaal weg als jij vertelt, heel fijn en gek is dat

Wat heb ik eigenlijk veel aandacht!

Ik weet nu wat ik moet doen om rustig te worden

Relax More - Trainingsinfo en kosten 6
Scroll naar boven