Home » Learn More » Tai Chi en Qigong » Lerarenbijeenkomst maart 2016

Lerarenbijeenkomst maart 2016

Relax More - Lerarenbijeenkomst maart 2016

Zoals de meeste Tai Chi leerlingen wel weten, ben ik, als gecertificeerd leraar in de stijl van Grootmeester William C. C. Chen, aangesloten bij een lerarenclub. Op de website www.williamccchentaichi.nl hebben we ons verenigd en hebben een aantal van ons een eigen pagina.

Behalve een eigen website hebben we ook twee maal per jaar een lerarenbijeenkomst. Omdat we elkaar anders alleen zouden zien tijdens een workshop van Grootmeester Chen. Als Tai Chi leraar ben je solistisch bezig, dus twee maal per jaar zo’n bijeenkomst is geen overbodige luxe.

Vorige week zondag, 6 maart, was het weer zo ver en dit keer mocht ondergetekende de gastheer zijn.
Rond 10 uur ‘s ochtends waren we met z’n negenen aanwezig. Zie ook de groepsfoto bovenaan bij dit bericht. Ik zal jullie niet lastig vallen met alle gesprekken die er waren, maar we hebben een goede dag gehad.
Zo hebben we o.a. uitgewisseld over het les geven en samen geoefend. ‘s Ochtends vorm gedaan, waarvan je hieronder een filmpje kunt zien.

https://www.youtube.com/watch?v=qOQFZEvmvbA

Tijdens het doen van de vorm zijn we volledig met de vorm bezig. Ik denk ook dat het meditatieve in de bewegingen te zien is. Grappig om te weten dat we tot enkele seconden voor het filmpje met elkaar aan het stoeien waren op een Tai Chi manier. Ik heb het dan over een spel dat we Pushing Hands noemen, waarbij je elkaars krachten verkent, leert omgaan met fysieke druk en met ontvangen en terug geven.
Zo’n dag is dus zeker niet de hele tijd een serieuze bedoening.

‘s Middags, na de lunch, hebben we samen Qigong gedaan en tot slot de lange vorm van Grootmeester Chen.

In augustus zullen we elkaar waarschijnlijk wel weer zien, tijdens de jaarlijkse workshop van Grootmeester Chen. De leraren-intervisie- en samen-oefenen-dag is weer in september.

Prettig om zo uit te kunnen wisselen met gelijkgestemde leraren!

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
3
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven