Home » Learn More » Tai Chi en Qigong » Lerarenbijeenkomst maart 2016

Lerarenbijeenkomst maart 2016

Relax More - Lerarenbijeenkomst maart 2016

Zoals de mees­te Tai Chi leer­lin­gen wel weten, ben ik, als gecer­ti­fi­ceerd leraar in de stijl van Groot­mees­ter Wil­li­am C. C. Chen, aan­ge­slo­ten bij een lera­ren­club. Op de web­si­te www.williamccchentaichi.nl heb­ben we ons ver­e­nigd en heb­ben een aan­tal van ons een eigen pagina.

Behal­ve een eigen web­si­te heb­ben we ook twee maal per jaar een lera­ren­bij­een­komst. Omdat we elkaar anders alleen zou­den zien tij­dens een work­shop van Groot­mees­ter Chen. Als Tai Chi leraar ben je solis­tisch bezig, dus twee maal per jaar zo’n bij­een­komst is geen over­bo­di­ge luxe.

Vori­ge week zon­dag, 6 maart, was het weer zo ver en dit keer mocht onder­ge­te­ken­de de gast­heer zijn.
Rond 10 uur ’s och­tends waren we met z’n nege­n­en aan­we­zig. Zie ook de groeps­fo­to boven­aan bij dit bericht. Ik zal jul­lie niet las­tig val­len met alle gesprek­ken die er waren, maar we heb­ben een goe­de dag gehad.
Zo heb­ben we o.a. uit­ge­wis­seld over het les geven en samen geoe­fend. ’s Och­tends vorm gedaan, waar­van je hier­on­der een film­pje kunt zien.

https://www.youtube.com/watch?v=qOQFZEvmvbA

Tij­dens het doen van de vorm zijn we vol­le­dig met de vorm bezig. Ik denk ook dat het medi­ta­tie­ve in de bewe­gin­gen te zien is. Grap­pig om te weten dat we tot enke­le secon­den voor het film­pje met elkaar aan het stoei­en waren op een Tai Chi manier. Ik heb het dan over een spel dat we Pus­hing Hands noe­men, waar­bij je elkaars krach­ten ver­kent, leert omgaan met fysie­ke druk en met ont­van­gen en terug geven.
Zo’n dag is dus zeker niet de hele tijd een seri­eu­ze bedoening.

’s Mid­dags, na de lunch, heb­ben we samen Qig­ong gedaan en tot slot de lan­ge vorm van Groot­mees­ter Chen.

In augus­tus zul­len we elkaar waar­schijn­lijk wel weer zien, tij­dens de jaar­lijk­se work­shop van Groot­mees­ter Chen. De lera­ren-inter­vi­sie- en samen-oefe­nen-dag is weer in september.

Pret­tig om zo uit te kun­nen wis­se­len met gelijk­ge­stem­de leraren!

0 0 stemmen
Beoordeel artikel
Abonneer
Laat me weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
3
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll to Top