Home » Learn More » Tai Chi en Qigong » Lichaamshouding

Lichaamshouding

Relax More - Lichaamshouding

Ik kreeg een mooi artikelje van een student die nog maar kort met Tai Chi lessen bezig is en ben blij om het te mogen plaatsen op de website…

Ik ben een beginner in Tai Chi. Na drie lessen is de coördinatie van mijn armen en benen nog een hele opgave. Voelen wat je doet, voelen hoe je staat, waar je balans ligt. Het is een nieuwe manier van observeren wat mijn lijf doet. Leuk om te doen en interessant.

En naar nu blijkt ook nuttig. Ik zing in een koor waar we de jaarlijkse stemtest moeten doen, even een check of je nog goed in het koor functioneert. Normaal krijg ik altijd wat te horen over mijn houding: ik houd mijn schouders te hoog, of leun ik teveel op één heup. Ik probeer wel goed te staan: mijn zanglerares heeft me o.a. geleerd mijn schouders laag te houden. Dat lukt alleen niet.

Deze keer probeer ik te gaan staan zoals we leerden bij een bepaalde Tai Chi oefening: van onderaf je lijf ‘opbouwen’. Je voeten, je enkels, je knieën, je bekken, je ruggengraat, je nek en je hoofd. Tijdens het zingen check ik nog twee keer of ik het net zo doe als tijdens de les. En of het toeval is of niet, voor het eerst in jaren hoor ik geen enkel commentaar over mijn houding!

Foto: Rob Feber tijdens Wereld Tai Chi Dag 2018, Apeldoorn

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven