Home » Learn More » Inspiratie » Luisteren is iets anders dan goedkeuren

Luisteren is iets anders dan goedkeuren

Relax More - Luisteren is iets anders dan goedkeuren

Wanneer je luistert naar een ander perspectief, betekent dat nog niet dat je het ermee eens bent. Soms zijn we bang dat we, door een kwestie van een andere kant te bekijken, de indruk wekken een concessie te doen of ons ongelijk toegeven. Maar als we voor onszelf duidelijk zijn dat luisteren niet hetzelfde is als het eens zijn met hetgeen je aanhoort, dan kunnen we ons met vertrouwen openen voor andere standpunten.

Zo kunnen we oefenen in het luisteren met een open, nieuwsgierige en niet-vooringenomen geest. We kunnen ons verenigen met de percepties van de ander en daar begrip voor ontwikkelen.

Vaak luisteren we niet met een echt open geest. We luisteren zover onze geestelijke grenzen toelaten. Of we willen graag onze eigen ervaring delen of advies geven; we hebben een verborgen agenda of zijn niet bereid ons eigen standpunt volledig voor het voetlicht te brengen.

Open luisteren is vrij van de gebruikelijke belemmeringen van onnodige oordelen en afkeuringen die afstanden creëren in het open veld van samenzijn.

Vrij naar Diane Musho Hamilton

Foto: Val Vesa on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven