Home » Blogger Marijke Slagter

Blogger Marijke Slagter

Mijn naam is Marijke Slagter (1987) en ik woon samen met mijn dochter in het centrum van Deventer.

Relax More - Marijke Slagter 1

Achtergrond

Sinds mijn 17de werk ik met veel plezier en interesse met kinderen van allerlei leeftijden en ontwikkelingsniveaus en hun gezinnen. Kinderen binnen het reguliere- en het speciale onderwijs. 5 jaar werkte ik met kinderen met een licht verstandelijk beperking (6 t/m 16 jaar) op een (dag)behandelgroep en gaf ik ouderbegeleiding bij deze gezinnen thuis. Sinds september 2014 werk ik als Autismedeskundige systeembehandeling in de jeugd-GGZ.

In 2009 heb ik de opleiding Pedagogiek afgerond en een aantal jaren later kwam Mindfulness op mijn pad. Ik volgde de 9-weekse Mindfulness Based Stress Reduction training en een jaar later de verdiepende Compassietraining, beiden bij Relax More (toen nog Leef in Aandacht). Tijdens en na het volgen van deze trainingen heb ik mij door middel van boeken, lezingen en gesprekken verdiept in de thema’s Mindfulness en Compassie..

Motivatie

In 2012 ben ik begonnen met de opleiding AMT-Kindertrainer aan de Academie voor Mindful Teaching en ben ik opgeleid door Eline Snel zelf. Na het schrijven van mijn eindstuk heb ik in mei 2013 mijn certificaat behaald.

Mindfulness en meditatie zijn een dagelijks en niet weg te denken onderdeel van mijn leven geworden en door regelmatig een verdiepingsdag of retraite te volgen houd ik dit actueel en blijf ik zelf oefenen. Vlak na het afronden van de opleiding tot Mindfulness kindertrainer startte ik met Opgroeien in Aandacht, onderdeel van In Aandacht (nu Relax More Kids) en gaf ik aandachtstrainingen aan kleine groepjes kinderen en schoolklassen

Zo ontzettend fijn en leuk om mijn werk met kinderen te kunnen combineren met Mindfulness, iets waar ik zelf nog dagelijks de positieve effecten van ervaar. Heel bijzonder is het om te zien wat er gebeurt als kinderen voor het eerst écht hun adem en hun lichaam ervaren. Hoe fijn en rustig ze zich kunnen voelen door de oefeningen en hoe ze hier op terug kunnen vallen wanneer ze dit nodig hebben. Elk kind heeft een unieke belevingswereld, mooi, sterk, maar soms ook kwetsbaar. Tijdens en na de training ervaren de kinderen vaker een gevoel van verbondenheid met anderen, maar vooral ook met zichzelf en dat gun ik ieder kind.

Bloggen over…

Door een nieuwe uitdaging die ik vond in mijn huidige baan, besloot ik in 2015 de Mindfulnesstrainingen voor kinderen even te stoppen en heb ik het stokje met een gerust hart overgedragen aan Linda Nijhof. Ik heb mijn aandacht gericht op mijn baan in de jeugd-GGZ en daarnaast vervolgens op mijn prachtige dochter (juli 2017).

Maar het bleef kriebelen; schrijven over Mindfulness, mijn ervaringen delen. En door zelf moeder te zijn geworden kwam daar nog méér inspiratie! Dus, vanaf januari 2019 zal ik weer artikelgen over Mindfulness (voor kids), bewust ouderschap, natuurlijk opvoeden en alles wat hier aan raakt en ik in mijn (persoonlijke) leven tegenkom. En wie weet, wat voor activiteiten hier vervolgens uit gaan rollen…

 ‘Een kind is kind als het kan zijn’

Scroll naar boven