Home » Mediteren voor vrede – In onszelf en voor de wereld

Mediteren voor vrede – In onszelf en voor de wereld

Maandelijks op de tweede zondagavond
en iedere oudjaarsdag.

Maandelijks op de tweede zondagavond

Samen mediteren heeft altijd iets krachtigs en verbindends. We doen dit maandelijks in Het Middenhuis in Zutphen. Iedereen is welkom, meditatie-ervaring is niet nodig. De meditaties worden begeleid door Ronald de Caluwé en zullen incidenteel in stilte zijn.

Praktisch

  • Wanneer: iedere tweede zondag van de maand (check eventueel onze agenda), van 19.30 tot 20.30 uur;
  • Waar: in Het Middenhuis aan de Fie Carelsenstraat 32 in Zutphen. Ziehier voor de route;
  • Kosten: gratis;
  • Aanmelden: niet nodig, kom gewoon;
  • Programma: we doen twee geleide meditaties van 25 minuten, met daartussen een loopmeditatie. Aan het eind reciteren we samen de Gelofte aan de Mensheid (PDF). We starten en eindigen op tijd.

Jaarlijks op 31 december van 12 tot 13 uur

In 1986 werd de eerste Wereldvrede Meditatie (‘World Healing Day’, ‘World Peace Day’, ‘Hour for Peace’) georganiseerd door John Randolph Price, met het doel mensen over de hele wereld te verbinden in hun focus op vrede, liefde, onderling begrip en vergevingsgezindheid.

Wereldwijd doen veel mensen aan deze vredesmeditatie mee, steeds van 12.00 tot 13.00 uur in ieders tijdzone. Zo ontstaat een golf van positiviteit over de wereld en dat kunnen we best gebruiken.

Terugblik op de meditatie van 2022

We deden deze eerste Zutphense keer mee met 30 mensen in de zaal en 12 online via Zoom. Niet gek voor een eerste keer, en met maar beperkte PR! Dank aan allen die er waren. Samen hebben we een mooi veld van positieve energie neergezet en een bijdrage geleverd aan de wereldwijde golf van compassie.
Hieronder enkele foto’s die we mochten maken.
Rest nog een woord van dank aan De Groene Marke voor het mogen gebruiken van de mooie zaal. Dank!

In 2023 doen we ook in Zutphen weer mee!

Van 12 tot 13 uur ben je welkom in Het Middenhuis aan de Fie Carelsenstraat 32.

Als je wilt, kun je van 10.30 tot 11.30 uur eerst nog meedoen met een fijne Do-in Yoga les, verzorgd door Neeraja, zodat je daarna ontspannen én wakker de meditatie in kunt.

We brengen samen een rimpeling
van positiviteit in het universum teweeg.

Aanmelden

Najaar 2023 zal het inschrijfformulier weer geopend worden en alle praktische info via deze pagina bekend gemaakt worden.

Scroll naar boven