Meer ontspanning, plezier, humor

Relax More - Meer ontspanning, plezier, humor

Qigong leerling Heleen schreef weer een mooi stukje, waarvoor dank!

Twee jaar beoefen ik Qigong. De lessen Qigong helpen me telkens weer verder. Ik heb het gevoel steviger te gaan staan en tegelijkertijd flexibeler te worden. Humor, ontspanning en plezier nemen nog steeds toe. Het leven wordt door de beoefening van Qigong luchtiger en minder zwaar. En dat door alleen af en toe “even stilstaan”?

Iedereen heeft moeilijkheden in zijn leven. Ik heb familieleden die worstelen met complexe problemen. Een mooie test is hoe snel ik na een lastig telefoontje of een lastig bezoek, mezelf kan herpakken en weer kan genieten van het mooie leven hier in Apeldoorn. En dat gaat meestal verrassend snel. Ik blijf steeds minder lang zitten met spanning in mijn lijf en zorgen in mijn hoofd.

De Qigong-trainingen helpen mij te voelen wat er speelt. Het is niet zo dat ik met een paar oefeningen moeilijke gevoelens snel kan weghalen. Ik heb het laatst geprobeerd, maar dat werkte niet. Wel kan ik tijdens het oefenen voelen waar spanning zit en ervaren dat zorgen op mij drukken.

En dan, na een wandeling of een nacht goed slapen, is er tegenwoordig verrassend snel weer levenslust en zin om leuke dingen te doen. Er is weer ruimte voor ontspanning, plezier en humor. Het leven is mooi!

Proefles?

Foto: Michele Bergami on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top