Home » Learn More » Verhalen » Mijn eigen gevangenis

Mijn eigen gevangenis

Relax More - Mijn eigen gevangenis

Ik kreeg van een ex-mind­ful­ness­cur­sist een per­soon­lijk ver­haal toe­ge­stuurd, naar aan­lei­ding van het nasud­de­ren van m’n recen­te blog over onze per­soon­lij­ke gevan­ge­nis. Dank!

Gis­te­ren reed ik naar huis van het zie­ken­huis na het zoveel­ste onder­zoek, scan, test, wha­te­ver. En ik zat zo te mij­me­ren over de vrouw die ik ben gewor­den, bang om te leven, bang om dood te gaan. Vast­ge­lo­pen in haar per­soon­lij­ke gevangenis.

Tot ik op een gege­ven moment op de radio een pop­lied­je hoor­de uit lang, nou ja niet zo lang want zo oud ben ik nou ook weer niet, ver­le­den tijd, en ineens zag ik mezelf hoe ik toen was, als meis­je vol over­ga­ve dan­send en zin­gend in de dis­co. Zich­zelf ver­lie­zend in de chee­sy lirics van een Dr Alban lied. What is love? Uwow uwow uwow. De vrij­heid van de naïe­ve geest. En ik vroeg me af waar is dit meis­je gebleven?

Waar was de levens­vreug­de geble­ven? Wan­neer ruil­de ik mijn “ver­trou­wen van een kind” voor de “ang­sten van een vol­was­se­ne” kaart? En waar­om? Op welk punt was de rek uit mijn veer­kracht? Op welk tijd­stip was ik begon­nen met de bouw van de muren van mijn eigen klei­ne gevan­ge­nis? In de waan dat ik daar vei­lig zou zijn. Vei­lig voor het leven.

En het lied gaat ver­der en ik zie het meis­je dat ik was dan­sen en ik wil tegen haar zeg­gen, schreeu­wen, dans kind, blijf dan­sen, als­of je leven ervan afhangt. Want dat doet het.

Het leven is een blo­te voe­ten pad, nie­mand komt onge­schon­den bij de uit­gang. En het is hoog­ste tijd mijn gevan­ge­nis te ver­la­ten, mijn kap­laar­zen waar­mee ik in de mod­der ben blij­ven vast­zit­ten uit te doen en me over te geven aan het pad en de erva­rin­gen ervan. En mis­schien dat ik er nog een dans­je tegen­aan gooi.

Foolish are the young

For they under­stand the mea­ning of life

 

Foto: Sart­hak Nav­ji­van on Uns­plash

0 0 stemmen
Beoordeel artikel
Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll to Top