Home » Learn More » Maatschappij » Mindful na Parijs

Mindful na Parijs

Relax More - Wordt het effect van mindfulness overschat?

Met mij zijn er velen die zich zorgen maken na de aanslagen in Parijs. Ik wist me eigenlijk geen houding te geven, want hoe ga ik met deze gebeurtenissen en de ontwikkelingen die volgden, mindful om?

Ik liep er mee rond, zat ermee, de 8 helpende factoren van mindfulness op mezelf losgelaten. Ik zag ook allerlei tweets voorbij komen die er op ingingen. En zojuist ontving een nieuwsbrief met als aanhef:

‘Maar wat toch is de oorzaak, wat is de reden dat burgers met burgers twisten?’
‘Het is door de passie voor, de hechting aan, de fixatie op, de zucht naar, de obsessie met en het krampachtig vasthouden aan opinies dat burges met burgers twisten.’ (vraag aan de Boeddha en zijn antwoord, met dank aan inzichtmeditatie.com).

En het viel even op zijn plek: ik hoef er geen mening over te hebben, laat staan mij daar aan vast te houden. Het opmerken van al die angst, haat, twijfel, onzekerheid en wat er meer bij komt kijken – en die bij mij binnenkomen – is al meer dan genoeg om te ervaren. Daar doe ik voorlopig mee. Van moment tot moment. In de hoop niet onverschillig te worden (maar daar heb ik wel vertrouwen in).

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven