Op deze pagina tonen we een aantal reacties van cursisten, zoals gehoord tijdens de laatste bijeenkomsten van de afgelopen trainingen in mindfulness.

De training is van groot belang voor mij geweest. Ik heb zoveel geleerd, over mezelf, nieuwe inzichten gekregen over eerdere gebeurtenissen, en hoe het zover is gekomen tot de toestand waar ik in was, toen ik met de training begon.
Ik wil je heel erg hartelijk bedanken voor alles wat je me hebt gegeven met deze training!

Henny

Ik wist al veel over mindfulness en had er al een aantal boeken over gelezen, dus had een beetje het idee dat ik niet zoveel meer kon leren. Ik heb geleerd dat écht zelf doen een wezenlijk verschil maakt. Het gaat over oefenen en niet over begrijpen.

Miriam

Het was erg prettig om het oefenwerk thuisgestuurd te krijgen toen ik een keer ziek was. Toen Ronald me ook nog belde om me bij te praten en te horen hoe het met oefenen ging, gaf dat helemaal het gevoel dat ik ‘bij was’ toen ik er de volgende keer weer was.

Jeannette

Ik heb op een zeer prettige manier kennis gemaakt met mildheid. Grote dank aan de niet-zweverige trainer!

Mart

Ik liep al meer dan een jaar bij een haptonoom met forse pijnklachten in mijn lichaam, die tegelijk met m’n burn-out opgekomen zijn. Nu, na 8 weken Mindfulness, ben ik pijnvrij!

Frank

Mijn lichaam is weer een beetje bekend terrein. Ik had er erg slecht voor gezorgd, de afgelopen jaren, en had een forse burn-out. Het is erg fijn (understatement) weer een beetje beter in je vel te zitten.

Vincent

Ik heb geleerd dat ik niet steeds hoef te vechten. Wát een ruimte geeft dat…

Ellen

Een wonderlijke ervaring, dat je tijdens deze training niets verkeerd kunt doen…

Irene

Ik denk met genoegen terug aan de mindfulness-lessen. Aandachtig waren ze, rustig, gewoon fijn.

Leny

Ik had mezelf geen groter cadeau kunnen geven dan wat ik hier geleerd heb. Stil kunnen worden.

Marieke

Als ik voorheen iets zag in huis of op het werk dat gedaan moest worden, dan moest het ook direct, ik kon dat niet loslaten. Ik kan nu gerust iets een aantal dagen laten liggen. Wát een rust geeft dat…

Henk

Ik heb de afgelopen jaren ernstig roofbouw gepleegd op mezelf. Nu heb ik weer goed voor mezelf leren zorgen. Ik kan het weer aan!

Judith

Ik heb geleerd om stil te worden én gemerkt dat dat heel prettig is. Dit smaakt echt naar meer…

Saskia

Nooit verwacht dat het effect van de training zó groot zou zijn. Alsof er een knop omging. Ik kan daar alleen maar dankbaar voor zijn…

Marlieke

Ik heb een aantal pogingen gewaagd om een cursistenervaring in woorden te vatten, maar kwam er steeds achter dat ik de training daarmee te kort doe. Ik zit me net te bedenken dat je het gewoon moet ERVAREN & VOELEN, iets wat wij als moderne mens vergeten lijken te zijn.

Guisella

Tijdens deze training heb ik beter voor mezelf leren zorgen.

Marjan

Ik weet zeker dat als ik deze training niet gedaan zou hebben, ik nu ziek thuis zou zitten.

Paulien

Na een paar weken snapte ik het: Er is geen begrijpen aan. Je moet het gewoon doen…

Yvonne

Wat ik tijdens de donderdagavonden heel prettig vond, was jouw stem en de rust en warmte die ervan uitging. Je gaf iedereen de tijd en aandacht die hij of zij nodig had, en ik had het idee dat iedereen zich heel vrij kon uitspreken, vol vertrouwen. Het is mooi dat jij zo een vertrouwen weet te bereiken. Een groter compliment kan ik je niet geven.

Renée

Mediteren is een vast onderdeel van m’n leven geworden.

Titia

Ik heb mijn levenslust weer terug! Mijn dochter zei pas tegen me: “goh, mam, wat ben je ondernemend”. En ik was er in december echt slecht aan toe. Ik kan ook weer echt genieten van allerlei dingen. En er zijn eindeloos veel zaken om van te genieten, zoals de vogels, de voorjaarsgeuren die uit de grond opstijgen, contact met mens en dier, boeken, muziek, enz. enz.

Renée

De trainer zorgde voor een prettige en rustige sfeer.

Heleen

Ik loop nu in het bos en zie gewoon de bladeren vallen; zonder dat ik daar gelijk een hele gedachtenstroom bij hoef te hebben.

Dave

Het was prettig dat we ook tussen de bijeenkomsten door contact mochten opnemen. Dat heeft me zeker geholpen tijdens een moeilijke week. Ook de reminders via de e-mail waren welkom. Kortom: een echte aanrader!

Marijke

Bij grote drukte op m’n werk kan ik steeds terug gaan naar m’n adem en m’n rust hervinden.

Gert-Jan

Ik pieker nog wel, maar heb er veel minder last van dan voorheen.

Yvonne

Er valt gelukkig ook heel wat te lachen, met name om jezelf, als je leert kijken zoals tijdens deze training.

Margreet

Ik slaap een stuk beter sinds ik deze training gedaan heb.

Anita

Ik had nooit gedacht dat ik zo lang stil kon zitten…

Ria

Sinds de training laat ik mij veel minder meeslepen in de emoties van anderen.

Loes

Deze training heeft mij zeker geholpen mijn werk beter te kunnen doen. Ik ben meer geconcentreerd en heb meer rust in mijn handelen.

Jacques

Er was een erg prettige en veilige sfeer in de groep die mijn betrokken erg stimuleerde.

Peter

Ik heb werkelijk voldoende handvatten gekregen om mee verder te kunnen. Ben echt erg enthousiast over deze training.

Bert

Het werkboek bevat erg mooie teksten die de inhoud van de training goed ondersteunen.

Karin