<< Vorige pagina, met inhoudelijke info over mindfulness
Of download onze folder of de VMBN folder

Programma

In de mindfulness– / aandachttraining wordt onder andere aandacht besteed aan:

  • Begeleide aandachtmeditatie,
  • Eenvoudige lichaamsoefeningen die langzaam en met aandacht uitgevoerd worden,
  • Aandachtoefeningen om toe te passen in het dagelijks leven,
  • Achtergrondinformatie over onder andere stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie.

Relax More - Mindfulness / MBSR - Aandachttraining in ApeldoornDe oefeningen worden altijd gedaan met respect voor uw grenzen.

Door ervaringen met elkaar uit te wisselen, krijgt u steun van de groep en de trainer. Aandachttraining is echter geen therapie en geen praatgroep. Ook is het geen vervanging van andere behandelmethoden, maar een aanvulling daarop.

Lees enkele reacties van cursisten  >>

Na de training zijn er voldoende mogelijkheden om verder het inzicht en de meditatie te verdiepen en om de toepassing bij te houden of op te frissen.

Opbouw

8-weeks programma

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Tussen bijeenkomst 6 en 7 is een oefendag in stilte.
Gedurende de hele training (en daarna) oefent u thuis elke dag met behulp van MP3’s en een werkboek.

5-daagse intensive

De opbouw is gelijk aan het 8-weekse programma: 8 lessen van 2,5 uur op dag 1, 2, 3 en 5 en een oefendag in stilte op de vierde dag. Het zelf oefenen doet u ná de training, met behulp van de MP3’s en de tips en trucs die u aangereikt krijgt tijdens de training. Daarbij zijn er ‘losse’ oefenmomenten georganiseerd die u helpen om het geleerde te onderhouden en waar u met vragen terecht kunt.

Kosten

Particulieren en ZZP’ers

De kosten voor particulieren en ZZP’ers zijn € 550,= (incl. BTW), zowel voor het 8-weekse als het 5-daagse programma. Wanneer u voor de tweede keer de training wilt volgen kan dit voor half geld: € 275,=.
Betaling geschiedt vooraf door middel van overmaking. Voor minima en studenten is een aanpassing van de prijs mogelijk en u kunt in 2 termijnen betalen. Neemt u contact op als u hiervan gebruik zou willen maken of vermeld dit duidelijk op uw inschrijving. Mensen met een PGB kunnen ervoor kiezen dit voor de training te gebruiken.

Soms is vergoeding achteraf van (een deel van) de kosten door de zorgverzekering mogelijk. Relax More heeft een AGB-code. In dit blog geven we u een aantal tips.
De training wordt steeds vaker (ook op aanbeveling van bedrijfsartsen) door werkgevers vergoed, het kan de moeite lonen dit vooraf te bespreken met uw werkgever.

Zakelijk

Voor bedrijven – of wanneer de werkgever of een instantie de training betaalt – is de prijs € 890,= (incl. BTW).

Vergoeding

Vanuit de zorgverzekering

Trainers van Relax More zijn erkende trainers en lid van de Vereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland. Indien u bij ons een mindfulnesstraining volgt i.v.m. burn-out klachten, dan kan het zijn dat u recht hebt op een vergoeding vanuit de aanvullende zorg verzekering.

Sinds 2015 vergoeden sommige verzekeraars (o.a. VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig) mindfulness-therapieën bij burn-out klachten in het aanvullende pakket. De vergoeding zal rond de € 350 per cliënt zijn (check de polis voor het precieze bedrag). Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een MBSR of MBCT voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-outklachten.
Voorwaarde is dat u een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts moet hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Op ZorgWijzer

Op www.zorgwijzer.nl staat een overzicht van zorgverzekeraars die een (deel van) mindfulnesstraining vergoeden. Soms is het zinvol om in november en december te kijken of een switch van zorgverzekeraar voor u interessant is.

Andere mogelijke routes

Via werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en/of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de landelijke campagne: Herken de druppel, check je werkstress, op www.campagne.arboineuropa.nl.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en/of aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via de gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt, nu door bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. U kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.

Via Arbeidsintegratie
De Amersfoortse vergoed in principe € 100. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Het loont dus de moeite om nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden!
(Dank je Raymond Kuiper voor het gebruik mogen maken van je teksten t.b.v. bovenstaande.)

Wanneer uw zorgverzekeraar niet vergoedt, kunt u een coulance-aanvraag indienen. Print dit formulier, vul uw gegevens in, onderteken, voeg een folder van Relax More bij, alsmede een kopie van de factuur.
(Zie onderaan in dit blog (“Enkele tips voor u”) voor de hulpverlenersgegevens die u in moet vullen.)

Inbegrepen

In de prijs inbegrepen zijn het werkboek, oefen-MP3’s, koffie en thee voorafgaand aan iedere bijeenkomst, lunch tijdens de stiltedag en een telefonisch kennismakingsgesprek. Aan een persoonlijke kennismaking kunnen extra kosten verbonden zijn.
In de trainingsprijs is 10% solidariteit opgenomen. Dit betekent dat 10% van het bedrag wordt gebruikt om minder draagkrachtigen aan de training te kunnen laten deelnemen.

Meedoen?

Als u overweegt mee te doen, kunt u in een vrijblijvend voorgesprek meer informatie over de training krijgen, vragen stellen en kennismaken met de trainer. Samen kijken we of de training geschikt voor u is. Neemt u dus gerust contact op.
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Wanneer?

Kijk voor de startdata in onze agenda.
Mocht u belangstelling hebben maar denken dat het nu niet het juiste tijdstip is, lees dan dit blogje eens ;) .
Nadere vragen? Bel of mail gerust!

Annuleringsregeling

Bij annulering tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 35,- in rekening gebracht.
Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het trainingsgeld.
Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.

Nadere informatie wordt u gegeven tijdens het (telefonische) intakegesprek, dat plaatsvindt na uw aanmelding via deze pagina.
Twijfelt u nog? Lees dan in ons blog meer over mindfulness, of neem contact op.

<< Vorige pagina, met inhoudelijke info over mindfulness
Of download onze folder of de VMBN folder