Op deze pagina worden een aantal veelgestelde vragen over de mindfulnesstraining beantwoord. Wanneer u op een vraag klikt opent het antwoord zich automagisch voor u. Dat is makkelijker dan in het dagelijks leven…

Staat uw vraag er niet bij?
Stel hem gerust via de contactpagina.

Deze zijn voor particulieren met normale financiële draagkracht € 550. Voor organisaties zijn de kosten hoger.

Steeds vaker vergoeden ziektekostenverzekeraars een deel van de training.
Op deze pagina staat meer info en enkele links die we aanraden om te bezoeken.

Makkelijk zittende kleding is prettig, met name kleding die niet te strak om de buik zit.
Verder graag een grote badhanddoek meenemen om op te liggen.

Als u wat wilt eten of drinken tijdens de bijeenkomsten, mag u dat ook zelf meenemen. Vooraf is er koffie en thee, we pauzeren zelden.

Jawel, dat kan wel. Net zoals u ziek zou kunnen worden of een andere tegenslag zou kunnen hebben, kan het ook zijn dat er geplande zaken zijn waardoor u een bijeenkomst mist. Ook hier geldt dat u het lesmateriaal thuis gestuurd krijgt en dat er telefonisch ‘bijgepraat’ kan worden.

De ervaring leert dat het beter is wél deel te nemen als u weet dat u een keer niet kunt. Veel mensen zijn druk en van uitstel komt vaak afstel. Wanneer zal uw leven zo rustig zijn dat u ongestoord deel kunt nemen? …

Nee, in principe niet. De training heeft een bepaalde opbouw. Het heeft niet veel zin om later een bijeenkomst in te halen. Bovendien wordt het lees- en oefenwerk opgestuurd en is er gelegenheid om de trainer tussentijds te spreken en zodoende ‘bijgepraat’ te raken.

Natuurlijk is het het prettigst voor u wanneer u er alle bijeenkomsten bent. Maar een lekke band, familie-omstandigheden of de griep kunnen roet in het eten gooien. Wij weten uit ervaring dat het missen van enkele bijeenkomsten geen reden hoeft te zijn om geen goede training te hebben.

Ja!
Binnen een jaar afloop van uw training kunt u uw gemiste oefendag inhalen. Deze dag wordt door veel deelnemers als erg bijzonder ervaren. Er wordt weliswaar niets nieuws gedaan (vandaar dat de oefendag ook niet verplicht is), maar het feit dat we een hele dag de tijd nemen om aandachtig te zijn en verder niets te hoeven, willen we u niet onthouden.

Dus: heeft u uw oefendag gemist? Kijk in onze agenda wanneer er oefendagen zijn en neem contact op. Uiteraard is er, afhankelijk van de groepsgrootte en de grootte van de trainingslocatie, een maximum aan het aantal deelnemers, dus wacht op bevestiging van de desbetreffende trainer.