Home » Learn More » Verhalen » Moeder

Moeder

Relax More - Moeder

In de buik van een moe­der zit­ten twee baby’s. Zegt de één tegen de ander: “Geloof jij in een leven na de bevalling?”

“Waar­om vraag je dat? Natuur­lijk!”, zegt de ander. “Er moet iets zijn na de beval­ling. Mis­schien zijn we hier wel om ons­zelf voor te berei­den op dat wat we later zul­len zijn.”

“Onzin”, zegt de één. “Er is geen leven na de beval­ling. Wat voor soort leven zou dat zijn?”

Zegt de ander: “Ik weet het niet, maar ik denk dat er meer licht zal zijn dan hier. Mis­schien kun­nen we daar wel lopen met onze benen en eten met onze mon­den. Mis­schien dat we meer zin­tui­gen heb­ben om din­gen te begrij­pen die we nu niet begrijpen.”

Zegt de één: “Dat is absurd. Lopen is onmo­ge­lijk. En eten met onze mon­den? Bela­che­lijk. De navel­streng geeft ons alles wat we nodig heb­ben. Maar de navel­streng is heel kort. Dus leven na de geboor­te is sowie­so uitgesloten.”

De ander staat erop. “Nou, ik denk dat er iets is en mis­schien is het anders dan hier. Mis­schien heb­ben we die navel­streng wel hele­maal niet meer nodig.”

“Onzin. En trou­wens, wat als er nog leven is, waar­om is er dan nooit iemand uit dat leven terug­ge­ko­men? Beval­ling is het ein­de van het leven. Daar­na is er niets dan duis­ter­nis, stil­te en ver­ge­tel­heid. Het brengt ons nergens.”

“Nou, dat weet ik nog niet. Wat ik wel weet, is dat we moe­der ont­moe­ten en dat ze voor ons zal zorgen.”

“Moe­der? Geloof je echt in moe­der? Dat is om te lachen! Als moe­der bestaat, waar is ze nu dan?”

De ander ant­woordt: “Ze is over­al om ons heen. We zijn omringd door haar. We zijn van haar. In haar leven we. Zon­der haar zou en kan er geen leven zijn.”

Zegt de één: “Nou, ik zie haar niet en ik merk niks van haar, dus het is alleen maar logisch dat ze niet bestaat.”

Waar­op de ander zegt: “Soms, als je stil bent en je echt luis­tert, kan je haar aan­we­zig­heid voe­len en kan je haar lief­heb­ben­de stem horen, die ons roept van boven.”

Bron: ‘Your sacred self’, Way­ne Dyer
Foto: freestocks.org on Uns­plash

0 0 stemmen
Beoordeel artikel
Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll to Top