Op deze pagina tonen we een aantal reacties van cursisten op de Qigong lessen.

Het verbaast me dat er zoveel variaties en houdingen zijn die je kunt oefenen. Elke week is het weer een verrassing wat we gaan doen!

Sandra

Hoewel ik zeer sceptisch stond tegenover dit soort ‘trainingen’ en begon met een houding van ‘baat het niet, dan schaadt het ook niet’, ben ik daar – na ca. 8 lessen – op terug gekomen.

Nog steeds vraag me wel eens af ‘wat doe ik hier?’, maar ik ervaar ook een zekere rust en lichamelijke ontspanning. Neemt niet weg dat het soms hard werken is om je een geestesgesteldheid eigen te maken van innerlijke rust en lichamelijke ontspanning.

Het helpt enorm dat ik leraar als Ronald heb, die geen ‘zwever’ is, geduld en humor heeft en ruimte geeft om jezelf te zijn.

Dus: met frisse moed naar de volgende reeks lessen!

Ria

Het ‘centreert’ me: ik voel mijn lichaam als een geheel en het geeft rust in het hoofd. Deze combinatie voelt heel natuurlijk, alsof het zo hoort, als een soort ‘er mogen zijn’.

Fina

Ik had forse pijnen in al mijn gewrichten na mijn chemotherapie. Die werden pas echt minder nadat ik met Qigong begonnen was en ik ben nu, na 2 jaar, deze pijnen helemaal kwijt.

Inés

Ik kan zeggen dat ik de kennismaking met jou en met Qigong als zeer plezierig heb ervaren. De lessen waren weldadig, er heerste een goede, ontspannen sfeer en ik vind Qigong beslist heilzaam om te doen.

Ik merkte duidelijk dat ik anders (beter!) terug reed na de les, ontspannen en met een gevoel van voldoening. De bewustwording van je lichaam bewerkstelligt dit ongetwijfeld. Kortom, een verrijking.

Marjolijn

Tja, daar sta je dan, niet streven, ontspan en laat los. Qigong les, ik kijk er naar uit en de laatste keer kwam er ook echt wat los…. en daarna was er opluchting en ruimte in mijn lijf…. wauw!

Edith

Bij de oefeningen wordt soms letterlijk fysiek zichtbaar hoe je in het leven staat. Dit zijn voor mij de parels van deze mooie Chinese bewegingsleer.

Sandra

Als ik na de les thuis achter de piano ga zitten, hoor ik aan mijn pianospel dat er meer rust, sensitiviteit en souplesse in mijn spel zit. Het klinkt voor mij als nieuw, alsof ik het muziekstuk voor het eerst hoor, met al zijn nuances. Het roert me en het komt binnen.

Er is meer ruimte gekomen in mijn lijf en in mijn geest. Meer ruimte voor het niet bedachte; het nieuwe onbekende.

Helwi

We vragen ook wel eens een cursist om een stukje te schrijven in ons weblog. Deze kunt u hier teruglezen….