Home » Learn More » Tai Chi en Qigong » Ruimte nemen

Ruimte nemen

Relax More - Ruimte nemen

Van de week had cursist Sandra een leerzame les…
Onderstaand haar verhaal, waarin ze mooi beschrijft hoe Tai Chi en Qigong je bewust kunnen maken van mentale patronen, in dit geval ‘geen ruimte nemen’.
Dank je wel, Sandra!

Vanmorgen had ik 2 van mijn 4 wekelijkse uurtjes Tai Chi en Qigong (Zhan Zhuang) training.

In de Tai Chi les ontdekte ik dat ik mij gewoonlijk niet verder in het contact met de ander begeef, tot waar hij/zij de grens aangeeft en dat ik mijzelf het binnen mijn eigen grens zo comfortabel mogelijk probeer te maken.
De oefening van vanmorgen daagde mij uit om mijn grenzen te verruimen en ruimte te nemen in het energetisch- en fysieke veld van de ander, en daarbij mijn eigen roots niet te verliezen. Dat alles met een ontspannen lichaam, stevig geworteld in de aarde en vol structuur.

In het Qigong uur kon ik deze ontdekking toepassen in het staan (als een boom). En in een partneroefening waarbij ik door mijn energie meer Yang te maken, de structuur van mijn boom kon behouden, hoe hard de ander ook mijn plaats probeert in te nemen. En dat alles wederom met een ontspannen lichaam, stevig geworteld in de aarde en vol structuur.

Dit soort oefeningen, waarbij letterlijk fysiek zichtbaar wordt hoe je in het leven staat, zijn voor mij de parels van deze mooie Chinese bewegingsleer.

Foto: Greg Rakozy on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
1
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven