Home » Learn More » Onderzoek » Tai Chi bij versleten knie

Tai Chi bij versleten knie

Relax More - Tai Chi bij versleten knie

Dat rijmt mooi…
Maar klopt het ook? Het lijkt er wel op.

Onderzoekers van de medische faculteit van Tufts University in Boston hebben gevonden dat Tai Chi net zo effectief is als gewone fysiotherapie, waarmee het een interessant alternatief is. Het blijkt dat Tai Chi de pijn bij artrose van de knie kan verminderen en de patiënt kan helpen de mobiliteit te verbeteren, aldus het onderzoek.

De onderzoekers testten Tai Chi bij 204 mensen met artrose in de knie. Deze mensen kregen 12 weken twee keer per week Tai Chi, óf ‘gewone’ fysiotherapeutische oefeningen.

Hun pijn en mobiliteit werd gemeten met een scoresysteem (de WOMAC score) waarin het niveau van de pijn, algeheel functioneren, depressieve symptomen, kwaliteit van leven en gebruik van pijnmedicatie werd bijgehouden.

Degenen die aan Tai Chi deden, rapporteerden een score die 167 punten verbeterde, terwijl degenen met de fysiotherapeutische oefeningen een score-verbetering van 143 haalden. Daarbij had de Tai Chi groep ook minder last van sombere perioden. Beide groepen gebruikten minder pijnmedicatie.

Op basis van deze bevindingen zijn de onderzoekers van mening, dat Tai Chi beschouwd moet worden als een effectieve behandeling bij knie-artrose.

Op de afbeelding bij dit bericht ziet u overigens een niet-artrotische knie…

Bron: dit artikel op www.rheumatology.org

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
1
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven