Op deze pagina tonen we een aantal reacties van cursisten op de Tai Chi lessen.

Het helpt me bewust van mijn houding te worden. Na een les tai chi voel ik me ‘uitgestrekt’. Ik heb dan ook het gevoel dat ik hard heb getraind. Niet oppervlakkig, maar op een diep niveau.

Fina

Ik doe nu 4 jaar Tai Chi en ik voel me beter dan 10 jaar geleden.

Ans

Ik volg de Tai Chi lessen met plezier. De lessen zijn erg aansprekend. Er is veel uitleg, veel aandacht voor detail, én het heeft allemaal ook betekenis. De sfeer is prettig en er is aandacht voor iedereen. Ik ga graag naar de les!

Wat mij direct aansprak in Tai Chi is dat het een speelse manier van bewegen en oefenen is. De lessen bieden mij iets om mee te oefenen, nl. ontspannen tijdens het bewegen.

Ik heb ontdekt dat ik in het dagelijks leven snel verkramp als ik beweeg. Iets anders om mee te oefenen is om het ‘met mijn hoofd leren’ los te laten. Ik ben geneigd om de vorm uit mijn hoofd te (willen) leren. Het geeft soms frustratie als het niet lukt. Ik leer van de lessen dat leren vanuit het lichaam, dus gewoon voelen, voldoende is. En dat ik daarbij meer kan ontspannen.

Behalve dat ik e.e.a. leer van de lessen, vind ik het ook gewoon leuk om te doen! Ik kom graag naar de lessen. Ik vind de sfeer in de groep fijn. De lessen zijn vrolijk, luchtig en tegelijkertijd verdiepend. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Ronald loopt soms rond en corrigeert waar nodig en doet dat op een prettige manier. Hij gebruikt veel humor.

Anoniem

Ik vind het prettig om zo een uur intensief met Tai Chi bezig te zijn en stap voor stap de vorm nog eens te herhalen. De sfeer in de les is prettig en gemoedelijk.

Sandra

De vorm leren, stap voor stap, met aandacht voor de details; ik vind het heerlijk om Tai Chi te leren. Het geeft rust en energie om de bewegingen met aandacht te doen en bewust te zijn van het effect van de beweging op het lichaam.

Fina

Volgens mij is de combinatie van laagdrempeligheid en competentie van deze leraren vrij uniek en dat allemaal gewoon in Apeldoorn, wie had dat gedacht.

Anne-Karin

We vragen ook wel een cursist om een stukje te schrijven voor het weblog. Deze kunt u hier teruglezen….