U bent hier

Relax More - U bent hier

Dat kan ook niet anders. U bent hier. Altijd.
Niet dat u het zelf altijd bewust bent. Dat ben ik ook niet.

Maar dat hier is natuurlijk ook maar weer een woord. Een duiding van het feit dat u niet daar bent. En daar (of hier?) is dan ook gelijk een valkuil: als ik hier ben, ben ik niet daar. Hier en daar worden twee dingen, van elkaar gescheiden. Van elkaar gescheiden zijn (of lijken), leidt al snel tot ongeïnteresseerdheid in dat andere. Wat heb ik daar immers mee te maken, ik ben toch niet daar, maar hier.

En zo gaat het wonder van het bestaan er wel een beetje van af…

Bijgaand filmpje kwam me enkele weken geleden onder de aandacht. Het laat op een prachtige manier zien waar dat hier, waar u nu bent, zich werkelijk bevindt. Boeiend onderzoek, begrijpelijk verteld en prachtig weergegeven in animaties en beelden. Met behulp van nieuwe technieken en rekenkracht t.a.v. bewegingsrichtingen van sterrenstelsels en zwaartekrachtvelden, hebben wetenschappers weer hele nieuwe verbanden en structuren gevonden, ditmaal tussen clusters van melkwegstelsels.

Hierdoor is recent een supergroot supermegacluster, dat Laniakea (Hawaïaans voor “onmetelijke hemel”) is genoemd, “ontdekt”.

De moeite waard om even 4 minuten voor te gaan zitten en u weer eens te realiseren dat u dan misschien wel hier bent, maar daarbij te bedenken dat dat altijd in verbinding is met …

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline reacties
Bekijk alle reacties
8
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven