Vergoeding Mindfulness 2020

Relax More - Vergoeding Mindfulness 2020

Het is weer zover…

Zoals de laatste jaren steeds het geval is, worden in deze periode de nieuwe voorwaarden en premies van de zorgverzekeringen bekend. Dat betekent dat het tijd is om te onderzoeken wat u gaat doen: bij uw huidige zorgverzekeraar blijven of switchen naar een verzekeraar met een lagere premie of een passender vergoedingenpakket.
Het blijkt dat dit soms zeer lonend is.

Actueel

Vorig jaar verscheen in het AD een artikel waarin gemeld werd dat mindfulness door steeds meer zorgverzekeraars (deels) wordt vergoed. Met daarin nog deze mooie quote:

We denken wel dat mindfulness [bij het terugdringen van medicijngebruik] helpt, en we denken ook dat huisartsen en onze klanten nog niet voldoende van mindfulness afweten. Daarom gaan we het stimuleren.

VGZ was een van de eerste verzekeraars waarbij mindfulness-training vanuit de aanvullende verzekering werd vergoed. De verzekeraar geeft aan dat de trainingen vanuit alle aanvullende verzekeringen wordt vergoed. Er moet dan wel sprake zijn van licht-depressieve of burn-outklachten.

Professionele trainers

Ten aanzien van mindfulness het volgende: bij een behoorlijk aantal verzekeraars wordt een vergoeding (in een aanvullende verzekering) gegeven, mits de trainer aangesloten is bij een beroepsorganisatie (meestal wordt hierbij de VMBN genoemd).
Zoals u op deze en deze pagina’s kunt zien, is onze trainer Ronald de Caluwé VMBN cat. 1 gecertificeerd.

Mindfulness in 2020

Op deze pagina van Zorgwijzer.nl kunt u zien welke verzekeraars een gedeeltelijke vergoeding voor mindfulness verstrekken. Ook in 2020 is er keus genoeg.

Hopelijk is dit ondersteunend voor uw keus voor een zorgverzekeraar voor 2020!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top