Home » Voeding

Voeding

Relax More - VoedingOok iets over de schijf van 5 en het feit dat er zoveel verschillende visies zijn, ook ‘adviezen’ en schijven van 5 in verschillende landen, terwijl we als mens biologisch niet per land verschillen…
Inspiratie

 

 

Onze meest intieme manier van omgaan met de natuur is onze voeding. We eten letterlijk natuur!
Daarom is het belangrijk dat je hier zorgvuldig mee omgaat, dat je geen voedsel verspilt, dat je weet waar het vandaan komt én dat je verantwoordelijk op onze aarde staat.
Eten is weten, maar is zeker ook geweten, omdat aan alle voedsel een ethisch aspect zit.
(vrij naar Louise Fresco)

De winkels liggen vol met vulvoedsel, eten dat de maag vult maar niet voedzaam is. Als we alleen maar vullen en niet voeden krijgen we te weinig voedingsstoffen binnen om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven.

Vulvoedsel is altijd bewerkt met veel toevoegingen, vaak veel geraffineerde suiker, zout en conserveermiddelen waar het lichaam niets aan heeft. Voedsel om te voeden komt puur natuur van het land en is zo onbewerkt mogelijk en bevat nog alle gezonde vitamines, mineralen en spoorelementen die we nodig hebben.

Op deze site willen we aandacht vragen voor een plant’aardiger’ eetwijze, voor een bewustere voedingskeuze, om meer te letten op de herkomst van voeding, om bewuster te kijken naar de inhoud en de etiketten en hopen we dat u de vraag stelt “welke voeding uw lichaam en geest echt nodig heeft”.

Kortom: eten in aandacht!

Scroll naar boven