Home » Learn More » Gelezen, gehoord, gezien » Waar je ook gaat, daar ben je

Waar je ook gaat, daar ben je

Recent her­ont­dekt, dit boek van Jon Kabat-Zinn. Waar je ook gaat, daar ben je.

Een mooie ver­za­me­ling kor­te ver­ha­len over de toe­pas­sing van medi­ta­tie in je dage­lijk­se leven. Niet alleen over nut en nood­zaak, maar ook over waar en wan­neer je het alle­maal kunt tegen­ko­men. En hoe het per­soon­lijk voor Kabat-Zinn is geweest.

Voor mij één van de eer­ste keren dat ik een boek voor de twee­de keer lees, en ik was ver­baasd dat ik er weer zo door gechar­meerd was dat ik het gewoon weer hele­maal uit­ge­le­zen heb als­of het de eer­ste keer was. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik iets met mind­ful­ness doe, en daar­door din­gen goed kan doen als­of het de eer­ste keer is. Nee hoor, als ik een boek voor de twee­de keer lees, ben ik er meest­al snel klaar mee: teveel her­ken­ning, te wei­nig nieuws. Hup, vol­gen­de boek…
Maar dít is gewoon een heer­lijk lees­baar boek, met over­zich­te­lij­ke hoofd­stuk­jes en een pret­ti­ge, war­me en per­soon­lij­ke toon.

Een erg geschikt boek om zo af en toe erbij te pak­ken en je laten inspi­re­ren, als je bijv. (weer eens [of is dat pro­jec­tie van mij­zelf?]) geen zin hebt om te gaan zit­ten op je meditatiekussen.

Als je dit boek ziet lig­gen, nieuw of twee­de­hands, raad ik je aan het te kopen.
Al is het maar om één keer te lezen en daar­na aan een ander cadeau te doen. Je zou het boek er eer mee aan­doen, het ver­dient het wer­ke­lijk vaak gele­zen te worden.

Foto: Jos­hua Ear­le on Uns­plash

0 0 stemmen
Beoordeel artikel
Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll to Top