Home » Learn More » Gelezen, gehoord, gezien » Waar je ook gaat, daar ben je

Waar je ook gaat, daar ben je

Recent herontdekt, dit boek van Jon Kabat-Zinn. Waar je ook gaat, daar ben je.

Een mooie verzameling korte verhalen over de toepassing van meditatie in je dagelijkse leven. Niet alleen over nut en noodzaak, maar ook over waar en wanneer je het allemaal kunt tegenkomen. En hoe het persoonlijk voor Kabat-Zinn is geweest.

Voor mij één van de eerste keren dat ik een boek voor de tweede keer lees, en ik was verbaasd dat ik er weer zo door gecharmeerd was dat ik het gewoon weer helemaal uitgelezen heb alsof het de eerste keer was. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik iets met mindfulness doe, en daardoor dingen goed kan doen alsof het de eerste keer is. Nee hoor, als ik een boek voor de tweede keer lees, ben ik er meestal snel klaar mee: teveel herkenning, te weinig nieuws. Hup, volgende boek…
Maar dít is gewoon een heerlijk leesbaar boek, met overzichtelijke hoofdstukjes en een prettige, warme en persoonlijke toon.

Een erg geschikt boek om zo af en toe erbij te pakken en je laten inspireren, als je bijv. (weer eens [of is dat projectie van mijzelf?]) geen zin hebt om te gaan zitten op je meditatiekussen.

Als je dit boek ziet liggen, nieuw of tweedehands, raad ik je aan het te kopen.
Al is het maar om één keer te lezen en daarna aan een ander cadeau te doen. Je zou het boek er eer mee aandoen, het verdient het werkelijk vaak gelezen te worden.

Foto: Joshua Earle on Unsplash

Scroll naar boven