Home » Learn More » Inspiratie » Wat kun je doen…

Wat kun je doen…

Marike is een regelmatige deelneemster aan de maandelijkse online meditatie. Af en toe sturen we een appje over en weer en zo kwam het dat ik haar vroeg hoe we misschien mensen konden enthousiasmeren die nog niet deelnamen tot nu toe. Het duurde niet lang of onderstaand schrijven landde in mijn mailbox...
Dank, Marike!

De krant lezen elke ochtend valt niet altijd mee. Oorlog in Oekraïne, veel mensen in ons land die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Mensen die vluchten als gevolg van een conflict of klimaatverandering. De bladeren zien vallen van een boom in de tuin, terwijl het er de tijd nog niet voor is. Kinderen elders die niet naar school kunnen. Vrouwen die terug hun huis in worden gestuurd, omdat de nieuwe machthebbers hen geen plek in het openbare leven gunnen. Een vriendin die ernstig ziek is, vrienden die rouwen en een vrouw die haar man vreest.

Wat kan ík doen met hart, hoofd en handen. Het gaat er nu even niet om dat je gelukkiger wordt als je geeft. Hoe kan ik iets doen? Een kaartje sturen als ondersteuning, een gift geven, tóch elke dag de krant lezen, om er mee te zijn, de ander zijn verhaal laten vertellen, samen gaan wandelen, iets cadeau doen aan iemand die haar leven weer oppakt, mediteren, regelmatig iets plaatsen in een weggeefkast, een petitie tekenen, iemands hand vasthouden, zorgen voor insectvriendelijke beplanting, met genoegen kromme komkommers eten… De lijst is eindeloos, en er mist iets.

Sámen doen. Elke maand onder leiding van Ronald. Stil zijn bij jezelf en de ander. Een aandachtscirkel vormen, of het lúkt: ja, want de intentie telt. Zo waardevol. Elkaar zo ondersteunen in het eigen proces. En een rimpeling van aandacht, mildheid en misschien wel liefde uitsturen naar de wereld, naar de ander, mens dier of plant. Binnenkort mogen we weer.

Marike Smilde

Heb je een mindfulness– of compassietraining gevolgd, of op een andere manier ervaring met mediteren opgedaan? Ben je er ook voor in om samen online een rimpeling van positiviteit in het universum te veroorzaken? Check dan de agenda en doe een keer mee. Het online uur staat bij de mindfulness- en compassiedata vermeld.

Foto: Terry Vlisidis on Unsplash

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven