Een zeer belangrijk domein in ons leven en een ervaringsgebied dat we sterk geneigd zijn om te missen, negeren, misbruiken of om de controle over te verliezen, als gevolg van het leven op de automatische piloot, is ons eigen lichaam.

Jon Kabat-Zinn, Full Catastrophe Living, Revised Edition: How to cope with stress, pain and illness using mindfulness meditation

Jon heeft het in zijn werk vaak over de centrale rol van het lichaam bij het leren om meer bewust en aandachtig in het leven te staan. Een aspect waarvan ik zeer sterk vermoed dat het bij een aantal mindfulnesstrainers minder aandacht krijgt dan Jon bedoelde.

Het is in mijn opinie alleen mogelijk een goede mindfulnesstraining te geven als je zelf als trainer intensief met de materie bezig bent en DUS (de werking van) je eigen lichaam grondig onderzoekt. Lees hier een aantal tips over hoe je een goede trainer zou kunnen vinden.

Enne…

De eerstvolgende 9-weekse training start na de zomer…

  • I.v.m. de coronamaatregelen is het niet reëel te stellen dat vóór de zomer nog een training kan starten. Het is nl. niet passend om de training halverwege voor meerdere weken te onderbreken voor de zomervakantie.
  • De data volgen, abonneer je op onze nieuwsbrief (onderaan de pagina) als je op de hoogte wilt blijven.

Er start wél binnenkort een online
groepstraining. Zie hiervoor
de e-training website.

Foto: Gemma Evans on Unsplash