Home » Learn More » Gelezen, gehoord, gezien » Wijsheid van de ezel

Wijsheid van de ezel

Een gastartikel van Loes, inclusief tekening, waarvoor dank!

Mindfulness voor beginners

Na de intensieve trainingsperiode waarin we veel oefeningen en thuisopdrachten meegekregen hebben, bleef ik het lastig vinden om op een voor mij passende manier mindfulness in mijn dagelijks leven te integreren. Omdat ik toch vooral nog het beeld had dat ik meerdere momenten per week op mijn kussen “stil moest gaan zitten” haakte ik af, want om eerlijk te zijn sprak dat idee me allerminst aan…

Dit moet ook anders kunnen

Tijdens mijn zoektocht naar een manier die mij wel aan zou spreken, kwam ik het boek “Wijsheid van de ezel” tegen in mijn boekenkast. Dit was een van de boeken die ik ooit eens in een enthousiaste bui gekocht had maar ook voordat de bui voorbij was al weggelegd had. Ik besloot dat het nu wel de tijd was om het eens helemaal te lezen.

Tijdens het lezen was het vooral herhaling en herkenning van alles wat we geleerd hadden tijdens de training maar toch ook erg prettig om alles nog even op een rijtje aangeboden te krijgen. Het geheel wordt extra opgeleukt met treffende gedichten en ter verduidelijking van de theorie worden er simpele illustraties getoond.

Concrete en vooral praktische handvatten
om mindfulness te integreren in mijn dagelijkse routine

Maar wat mij vooral aanspreekt in dit boek en waardoor dit boek voor mij waardevol wordt, zijn alle concrete en vooral praktische oefeningen die je aangeboden krijgt. Hierdoor heb ik een manier gevonden om, op een voor mij passende manier, mindfulness in mijn dagelijkse routine te integreren. Voor iedereen die zoekende is naar praktische oefeningen en een natuurlijke manier om mindfulness in je leven te integreren kan ik het boek aanraden. 

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven