Home » Learn More » Gelezen, gehoord, gezien » You have the right to remain silent

You have the right to remain silent

Relax More - You have the right to remain silent

De foto’s bij dit artikelje zijn veelvuldig gedeeld op het internet, de afgelopen maanden. Her en der staat er een tekst bij geschreven in de trant van “Canadese politie mediteert aan het begin van de dag”. Je zag op sommige plaatsen twijfel over de echtheid van de foto, wat eigenlijk niet heel vreemd is, gezien de hoeveelheid fake-nieuws die je op internet voorgeschoteld krijgt deze dagen…

Relax More - You have the right to remain silent Maar de foto’s zijn echt. Er staan echte Canadese politie-agenten op. Maar het “mediteren aan de start van de dag” klopt niet, het suggereert ten onrechte dat het mediteren een standaard onderdeel van een politie-dag in Canada is.

De foto’s zijn enkele van velen die zijn genomen in het West End Buddhist Temple and Meditation Centre in Mississauga, Ontario. Daar werd een gastles verzorgd voor politie-agenten van de Peel regio (in Zuid Ontario), over Boeddhistische filosofie en mindfulness meditatie.

De les werd verzorgd door de Eerwaarde Dr. Bhante Saranapala, een energieke jonge man met de bijnaam  “The Urban Buddhist Monk,” (de Boeddhistische stadsmonnik) en die, te oordelen aan de Facebook pagina van de tempel, prachtig werk doet door veel mensen kennis te laten maken met meditatie en Boeddhisme.

Wat zou het geweldig zijn wanneer politie-agenten regelmatig zouden mediteren, als onderdeel van hun werk. Tijdens een crisis zou ik liever een gewapende agent tegenover me hebben die geoefend is in mindfulness en compassie dan een ongewapende die geïrriteerd en boos is!

Laten we hopen dat dit in de nabije toekomst gemeengoed gaat worden en dat agenten inderdaad als start van hun dienst 20 minuten de stilte in gaan.

Meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van de tempel.
Dit artikelje is een vertaling en lichte bewerking van dit artikel op wildmind.org.

Over de schrijver

Abonneer
Laat me weten als er
guest
0 Reacties
Inline reacties
Bekijk alle reacties
0
Wil je een reactie geven op dit artikel? Cool!x
Scroll naar boven